372
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι στον Στίβεν Ανταμς των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης όλων των εποχών στο ΝΒΑ είναι εδώ! Και είναι δικός μας! | Mark D. Smith-USA TODAY Sports

Ο Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ!

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2017, 09:29
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι στον Στίβεν Ανταμς των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης όλων των εποχών στο ΝΒΑ είναι εδώ! Και είναι δικός μας!
|Mark D. Smith-USA TODAY Sports

Ο Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ!

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2017, 09:29

Δεν είναι υπερβολή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ. Και είναι μόλις 22 ετών! Οι Μιλγουόκι Μπακς, που προκρίθηκαν στα πλέι οφ του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ για πρώτη φορά μετά από το 2015, έκαναν λόγο για «ιστορική χρονιά» του Giannis. Και είναι: από τις πρώτες πρωινές ώρες της Μ. Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) ο 22χρονος Ελληνας είναι κάτοχος ενός μοναδικού κατορθώματος στα χρονικά του ΝΒΑ, ένα ασύλληπτο ρεκόρ που πιστοποιεί ότι πρόκειται για τον πιο πλήρη παίκτη που έχει περάσει από τα αμερικανικά παρκέ του μπάσκετ.

Ναι, είναι πιο ολοκληρωμένος («all around») ακόμα και από αυτόν τον θρυλικό Μάτζικ Τζόνσον, που έπαιζε πλέι μέικερ αλλά είχε πάρει πρωτάθλημα και ως σέντερ φορ. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται ιερόσυλο, αλλά αυτά που έχει καταφέρει ο Giannis στα 22 του, ο υπέροχος Μάτζικ που άλλαξε στη δεκαετία ολόκληρο το άθλημα, και άλλοι θρύλοι του παρελθόντος και του παρόντος – από τον Χακίμ Ολάζουον ως τον ΛεΜπρόν Τζέιμς– δεν τα κατάφεραν ποτέ. Εντάξει, ο Μάτζικ ήταν πρωταθλητής και MVP στα 20 του, στην πρώτη του σεζόν, ενώ ο Giannis μετράει ήδη τέσσερις χρονιές στα παρκέ, αλλά και μόνο που τον συγκρίνουμε με αυτόν τον κολοσσό, δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας του νεαρού Ελληνα.

Στο δια ταύτα: Ο Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έκλεισε την σεζόν όντας στο Top-20 των πέντε κυριότερων στατιστικών κατηγοριών του ΝΒΑ! Το τέλος της σεζόν βρίσκει τον Giannis να έχει 22,9 πόντους, 8,7 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 1,9 κοψίματα κατά μέσο όρο! Ολοκλήρωσε έτσι την χρονιά στη 14η θέση των σκόρερ, στη 15η θέση των ριμπάουντερ και όντας ο 18ος καλύτερος πασέρ, ο ένατος «κλέφτης» και ο πέμπτος στα κοψίματα του ΝΒΑ!

Αλλοι φανταστικοί παίκτες, όπως ο Ολάζουον, ο «βασιλιάς» Τζέιμς και εφέτος ο καταπληκτικός Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν κατάφεραν κάτι αντίστοιχο. Ηταν στο Τοp20 τεσσάρων κατηγοριών, αλλά ποτέ και στις πέντε.

Με αυτά τα στατιστικά ο Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην έκτη θέση της περιφέρειας της Ανατολής (με 42 νίκες και 40 ήττες) και ετοιμάζονται για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Τορόντο Ράπτορς. Πρώτο ματς στον Καναδά το βράδυ του Μ. Σαββάτου.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα συνεχάρη τον Αντετοκούνμπο.

Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...