222
O Νίκος Τόσκας (δεξιά) με τον Βασίλη Κικίλια στη συνάντησή τους μετά την αποστολή ενός ακόμη δέματος, αυτή τη φορά στο IMF | Menelaos Myrillas / SOOC

Τόσκας: «Δεν έχουμε ενδείξεις για άλλα παγιδευμένα δέματα»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2017, 10:31
O Νίκος Τόσκας (δεξιά) με τον Βασίλη Κικίλια στη συνάντησή τους μετά την αποστολή ενός ακόμη δέματος, αυτή τη φορά στο IMF
|Menelaos Myrillas / SOOC

Τόσκας: «Δεν έχουμε ενδείξεις για άλλα παγιδευμένα δέματα»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2017, 10:31

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι έχουν σταλεί κι άλλα τέτοια δέματα στο εξωτερικό». Αυτό δήλωσε ο Νίκος Τόσκας, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις με παγιδευμένα δέματα στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, το όνομα του οποίου αναφερόταν ως αποστολέας στο δεύτερο πακέτο που εστάλη στα γραφεία του ΔΝΤ  στη γαλλική πρωτεύουσα όπου τραυματίστηκε ένας υπάλληλος του Πόουλ Τόμσεν.

Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι είχαν μία εκτενή και ουσιαστική συνάντηση και τον ενημέρωσε για τις έρευνες που διεξάγονται γύρω από το περιστατικό.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τόσκας επέμεινε ότι από τα στοιχειά που ήρθαν κυρίως από τη Γερμανία, προκύπτει ότι επρόκειτο για μικρή ποσότητα πυρίτιδας και δεν υπήρχε πυροδοτικός μηχανισμός.

«Εμοιαζαν πιο πολύ με βαρελότα» ανέφερε ο κ. Τόσκας σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του εκρηκτικού μηχανισμού. Και υπογράμμισε ότι το μηχάνημα ελέγχου των ΕΛΤΑ στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι υπερσύγχρονο όπως εκείνα της Γερμανίας.

Η χώρα το έχει προμηθευτεί πριν από τρεις μήνες σημείωσε ο υπουργός αναφέροντας ότι τα δέματα δεν εντοπίστηκαν ούτε από τις αρχές της Γερμανίας και της Γαλλίας όπου εστάλησαν.

«Υπάρχει μια τρύπα στο θέμα της ασφάλειας που ξεπερνά και την Ελλάδα άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε και εξαγωγή τρομοκρατίας», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...