449
Ο Βασίλης Μουλόπουλος, νέος ισχυρός άνδρας, στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη | SOOC

Μουλόπουλος: «Ο Πάγκαλος δεν μπορεί να λέει “τσογλάνι” τον Πρωθυπουργό» μέσα από τον ΔΟΛ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2017, 11:58
Ο Βασίλης Μουλόπουλος, νέος ισχυρός άνδρας, στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη | SOOC

Μουλόπουλος: «Ο Πάγκαλος δεν μπορεί να λέει “τσογλάνι” τον Πρωθυπουργό» μέσα από τον ΔΟΛ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2017, 11:58

Το στίγμα της εποχής Μουλόπουλου στον ΔΟΛ έδωσε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Με συνέντευξη στην πάντα φιλόξενη «Αυγή», στο ΔΣ της οποίας εξάλλου υπήρξε πρόεδρος. Μια ημέρα μετά την αποχώρησή του και την de facto ανάληψη καθηκόντων ως νέος ισχυρός άνδρας στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, ο Βασίλης Μουλόπουλος καλεί τα κόμματα σε πολιτική συμφωνία για τη διάσωση του Συγκροτήματος λέγοντας: «Εάν υπάρχουν ενδοιασμοί, ας έρθουν να βοηθήσουν. Ενα στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ, ένα από τη Νέα Δημοκρατία, τους περιμένω».

«Τα κόμματα μιλούσαν για πολυφωνία, για πλουραλισμό, για το ιστορικό συγκρότημα Τύπου, που είναι θεσμός για δημοκρατία, μιλούσαν για τους 500 εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Αν όλα αυτά τα εννοούσαν, ας συμφωνήσουν να διασωθεί ο ΔΟΛ. Και όχι μόνον ο ΔΟΛ», είπε.

Ο κ. Μουλόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει επί πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος του «Βήματος», υποστήριξε ότι «το πρόβλημα του ΔΟΛ δεν είναι πρόβλημα εσόδων, είναι πρόβλημα δανεισμού. Ο ΔΟΛ δεν έχει ελλείμματα και, εάν έχει, είναι μικρά και με μικρό “συμμάζεμα” μπορεί να έχει και κέρδη. Το θέμα είναι ότι το κέρδος, τα έσοδα δεν φτάνουν για να χρηματοδοτήσουν τα χρέη».

Παράλληλα ωστόσο προέβη και σε ορισμένες δηλώσεις για τη «γραμμή» της εφημερίδας, οι οποίες δεν μπορεί παρά να προκαλέσουν αντιδράσεις: «Οι αρθρογράφοι και όλοι μπορούν να έχουν τη γνώμη τους, όμως πρέπει να είναι τεκμηριωμένη» σημείωσε ο κ. Μουλόπουλος, την ίδια ημέρα που αρθρογράφοι των «Νέων» διαβεβαίωναν τους αναγνώστες ότι τα κείμενά τους δεν θα υπόκεινται στον έλεγχο κανενός. «Γνώμη δεν έχουν μόνοι αυτοί, κι άλλοι μπορούν να έχουν γνώμη. Τους ξέρω και με ξέρουνε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουλόπουλος, ο οποίος μάλιστα εκτίμησε ότι αυτοί που αντιδρούν για τυχόν αλλαγή πολιτικής γραμμής δεν είναι πολλοί: «Πόσοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι; Σε μια γενική συνέλευση εργαζομένων, πόσοι είναι αυτοί που αντιδρούν; Να σου πω εγώ. Είναι 20 προς 80. Μόνο που οι 20 ακούγονται περισσότερο και έχουν υψηλότερες θέσεις. Είναι αυτοί που βγαίνουν και “πουλάνε” τον ΔΟΛ τη μια στον Αλαφούζο και την άλλη στον Μαρινάκη. Αυτοί είναι». 

Ο κ. Μουλόπουλος αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης του ΔΟΛ κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στην τακτική ραδιοφωνική παρουσία του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου στον ΒΗΜΑ FM 99,5: «Δεν γίνεται να γράφουν μυθεύματα, ότι ο Τσίπρας πήρε ένα σπίτι από πλειστηριασμό από έναν που κρεμάστηκε. Ο Πάγκαλος δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει “τσογλάνι” τον Πρωθυπουργό από δημόσια συχνότητα. Κανείς δεν μπορεί να το λέει αυτό ούτε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και γνώμη δεν έχουν μόνοι αυτοί, κι άλλοι μπορούν να έχουν γνώμη». 

Μία ημέρα νωρίτερα πάντως, ο κ. Μουλόπουλος είχε διαβεβαιώσει, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89, ότι ο ΔΟΛ δεν πρόκειται να γίνει κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...