284
Εχουν ήδη απορριφθεί οι φάκελοι τριών εταιρειών, του ΜΕGΑ, του Ιβάν Σαββίδη και της εταιρείας κυπριακών συμφερόντων | Alexandros Michailidis / SOOC

Δεν αλλάζει, τελικά, ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2016, 20:23
Εχουν ήδη απορριφθεί οι φάκελοι τριών εταιρειών, του ΜΕGΑ, του Ιβάν Σαββίδη και της εταιρείας κυπριακών συμφερόντων
|Alexandros Michailidis / SOOC

Δεν αλλάζει, τελικά, ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2016, 20:23

Λίγες ημέρες από την ανακοίνωση των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες που περνούν στην επόμενη φάση, με απόφαση του υπουργού επικρατείας, Νίκου Παππά, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης επανέρχεται και αναθέτει «οριστική εμπειρογνωμοσύνη σχετικά με τον αριθμό αδειών» στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.

Με την ανάθεση αυτή, δίνεται στο Ινστιτούτο κονδύλι 20.000 ευρώ και η απόφαση εγείρει ερωτηματικά, για το αν θα παραμείνουν τέσσερις στον αριθμό, καθώς λαμβάνεται σε περίοδο που ακόμα ο διαγωνισμός εξελίσσεται.

Εχουν ήδη απορριφθεί οι φάκελοι τριών εταιρειών, του ΜΕGΑ, του Ιβάν Σαββίδη και της εταιρείας κυπριακών συμφερόντων, καθώς η Επιτροπή και ο γ.γ. Ενημέρωσης είπαν επτά «ναι» και τρία «όχι» στις αιτήσεις που έλαβαν.

Δείτε εδώ την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ξεκαθάρισε το απόγευμα της Τρίτης πως «ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών καθορίστηκε σε τέσσερις με τροπολογία του περασμένου Φεβρουαρίου και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει».

Ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «είναι πια σύνηθες κάθε διοικητική πράξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να μεταφράζεται ως κατακλυσμός, τουλάχιστον, για την πορεία της αδειοδότησης των καναλιών. Τελευταία αφορμή, η παραλαβή της οριστικής μελέτης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, πόσο και πόσο μελάνι δεν χύθηκε για να εξηγηθεί ότι τον Φεβρουάριο έγινε η παραλαβή της προπαρασκευαστικής εμπειρογνωμοσύνης».

Διευκρίνισε επίσης ότι «ακολουθώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, τις οποίες προβλέπει ο κανονισμός προμηθειών δημοσίου, αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, η «τελική πράξη» και ότι πρόκειται για τη νόμιμη συνέχιση μιας διαδικασίας που άρχισε από τον περασμένο Οκτώβριο με την ψήφιση του ν.4339/2015 και όχι για τη διακοπή της.

Τέλος, σημειώνει ότι ο αριθμός των αδειών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου καθορίστηκε σε τέσσερις με τροπολογία του ν.4339/2015 τον περασμένο Φεβρουάριο. «Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, πολλώ δε μάλλον, εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...