412
Επεισόδια στο Σύνταγμα με ρίψεις μολότοφ και χημικών μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών | ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIMENEWS

Eπεισόδια στο Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2016, 12:12
Επεισόδια στο Σύνταγμα με ρίψεις μολότοφ και χημικών μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών
|ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIMENEWS

Eπεισόδια στο Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2016, 12:12

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, μετά τη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση, με κουκουλοφόρους να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις. Η Αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και, φυσικά, με αποτέλεσμα να διαλυθεί και η συγκέντρωση των διαδηλωτών έξω από τη Βουλή.

Η πρώτη μάχη έγινε στο στενό της οδού Πεσματζόγλου, ωστόσο η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση και κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης περιόρισαν τους αντιεξουσιαστές. Εγιναν και προσαγωγές.

Ωστόσο, πεδίο μάχης θύμιζε και η πλατεία Συντάγματος, καθώς από το μπλοκ των 1.000 αντιεξουσιαστών αποκόπηκε ομάδα 50 ατόμων και προκάλεσε επεισόδια εκτοξεύοντας μολότοφ κατά των ΜΑΤ.

2016-02-04T124043Z_1545776575_LR1EC240Z7KV1_RTRMADP_3_EUROZONE-GREECE-CLASHES
Οι άντρες της Αστυνομίας προσπαθούν να προστατευθούν από τις μολότοφ / REUTERS/Alkis Konstantinidis

Σύμφωνα με πληροφορία που μετέδωσε το Mega, οι εν λόγω κουκουλοφόροι κυκλοφορούσαν με σφυριά στα χέρια και μολότοφ από τις 11:30 το πρωί στο κέντρο, ανενόχλητοι.

Μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων στις 14:00, οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης, απομάκρυναν τους κουκουλοφόρους και με πυροσβεστήρες έσβησαν τις μικροεστίες φωτιάς.

2016-02-04T123006Z_651756109_LR1EC240YPVUO_RTRMADP_3_EUROZONE-GREECE-CLASHES
Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα / REUTERS/Alkis Konstantinidis

Οι οδομαχίες μεταφέρθηκαν στη συμβολή Αμαλίας και Οθωνος με τους αντιεξουσιαστές να σημαδεύουν με τις μολότοφ τους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ να απαντούν με κρότου λάμψεις.

Μεγάλες συγκεντρώσεις 

Οι συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν στη χώρα ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Στο πλαίσιο της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σχεδόν όλες οι κοινωνικές δυνάμεις στρέφονται εναντίον των κυβερνητικών σχεδίων για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Βασικοί τομές της δραστηριότητας στη χώρα έχουν «παραλύσει». Μένει, βέβαια, να φανεί κατά πόσο η πίεση προς την κυβέρνηση θα αποβεί και αποτελεσματική.

ÁÐÅÑÃÉÁÊÅÓ ÊÉÍÇÔÏÐÏÉÇÓÅÉÓ - 24ÙÑÇ ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÇ ÁÐÅÑÃÉÁ ÃÓÅÅ - ÁÄÅÄÕ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ - ÐÏÑÅÉÁ ÐÁÌÅ

ÁÐÅÑÃÉÁÊÅÓ ÊÉÍÇÔÏÐÏÉÇÓÅÉÓ - 24ÙÑÇ ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÇ ÁÐÅÑÃÉÁ ÃÓÅÅ - ÁÄÅÄÕ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ - ÐÏÑÅÉÁ ÐÁÌÅ

Στην Αθήνα δεν κινούνται καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, o Hλεκτρικός (ΗΣΑΠ, γραμμή 1), οι συρμοί  του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Το Μετρό λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.
Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας και του Πειραιά κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

ÁÐÅÑÃÉÁÊÅÓ ÊÉÍÇÔÏÐÏÉÇÓÅÉÓ - 24ÙÑÇ ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÇ ÁÐÅÑÃÉÁ ÃÓÅÅ - ÁÄÅÄÕ

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας με κλειστούς δρόμους και αστυνομικό κλοιό γύρω από το Hilton που διανέμουν οι εκπρόσωποι των θεσμών.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...