272
Θέλουν την δουλειά μας | Bruce Bennett / Getty Images

Τα drones θέλουν τη δουλειά μας

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2016, 13:16
Θέλουν την δουλειά μας
|Bruce Bennett / Getty Images

Τα drones θέλουν τη δουλειά μας

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2016, 13:16

Για όσους τα έχουν γνωρίσει, τα drones είναι κάτι που βρίσκουν τυλιγμένα σε συσκευασία δώρου κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο την περίοδο των διακοπών. Αλλά το να πετάει κάποιος μια ιπτάμενη χορτοκοπτική μηχανή στο πάρκο είναι απλώς η καταναλωτική πλευρά της τεχνολογίας. Τα drones αναμένεται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες κάνουν την δουλειά τους.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία PwC στις 9 Μαΐου, εκτιμά ότι οι εμπορικές εφαρμογές για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν υπηρεσίες και εργασία αξίας 127 δισεκατομμύρια δολαρίων (!) στο πολύ εγγύς μέλλον σύμφωνα με την Αλίς Τρουόνγκ στο Quartz.

Είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος γιατί οι επιχειρήσεις υιοθετούν την συγκεκριμένη τεχνολογία. Εχοντας «μάτια» στον ουρανό τα drones, προσφέρουν υπηρεσίας παρακολούθησης. Είναι χρήσιμα για την ασφάλεια αλλά και την ασφάλιση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα μέσα ενημέρωσης, σε πραγματικό χρόνο και να μειώσει την ανάγκη χρήσης ανθρώπινου δυναμικού σε επικίνδυνες εργασίες, όπως για παράδειγμα στον τομέα της εξόρυξης και των κατασκευών.

(/PwC)
Οι προβλέψεις της εταιρείας ανά βιομηχανία (/PwC)

Εταιρείες όπως η Amazon και η Google έχουν ήδη δείξει ότι έχουν φιλοδοξίες να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για αποτελεσματικότερη και γρήγορη παράδοση προϊόντων αεροπορικός.

Η PwC ξεχωρίζει υπηρεσίες υποδομών που περιλαμβάνουν βιομηχανίες ενέργειας, (σιδηροδρομικές υπηρεσίες, πετρελαίου, φυσικού αερίου), τους τομείς που θα ωφεληθούν περισσότερο από την συγκεκριμένη τεχνολογία. Η εταιρεία θεωρεί ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν υπηρεσίες αξίας 45,2 δισεκατομμυρίων σε υπηρεσίες και εργατικό δυναμικό στον τομέα των υποδομών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News