195
Καλλιτεχνική απεικόνιση μιας φωτοβολταϊκής οροφής σε αυτοκινητόδρομο | Energypier

Ελβετία: Εργοστάσια παραγωγής ενέργειας οι αυτοκινητόδρομοι!

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 19:56
Καλλιτεχνική απεικόνιση μιας φωτοβολταϊκής οροφής σε αυτοκινητόδρομο
|Energypier

Ελβετία: Εργοστάσια παραγωγής ενέργειας οι αυτοκινητόδρομοι!

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 19:56

Οι αυτοκινητόδρομοι της Ελβετίας μετατρέπονται σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας για χιλιάδες νοικοκυριά. Η εταιρεία Energypier ετοιμάζεται να δημιουργήσει πάνω από ένα ελβετικό αυτοκινητόδρομο μια οροφή η οποία θα αποτελείται από 47 χιλιάδες φωτοβολταϊκά συστήματα. Η οροφή αυτή θα έχει έκταση 1,6 χλμ. και θα τοποθετηθεί στην ελβετική πλευρά του αυτοκινητοδρόμου Α9 που διασχίζει την κοιλάδα του Ροδανού σε Γαλλία και Ελβετία.

Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times του Λονδίνου η συγκεκριμένη εγκατάσταση υπολογίζεται ότι θα προσφέρει φιλική στο περιβάλλον ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 12 χιλιάδες νοικοκυριά. Η εταιρεία σχεδιάζει να τοποθετήσει μια παρόμοια οροφή σε ένα αυτοκινητόδρομο 2,5 χλμ. κοντά στη Ζυρίχη η οποία θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 20 χιλιάδες νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Energypier το εγχείρημα αυτό στοχεύει στο να πετύχει η Ελβετία τον στόχο των μηδενικών εκπομπών άνθρακα στη χώρα μέχρι το 2050. Η Ελβετία υπολείπεται σημαντικά από πολλές ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τη χρήση ηλιακής ενέργειας η οποία αντιστοιχεί μόλις στο 4,7% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στη χώρα.

Η παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ελβετία δεν ξεπερνάει αυτή τη στιγμή τα 3 Terrawatt και η κυβέρνηση της θέλει το ποσοστό αυτό να φτάσει το 34% το 2050.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News