467
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η γιαγιά του, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας - αν και ο εγγονός υπήρξε πιλότος της RAF, η Ελισάβετ φοβάται ότι τα ελικόπτερα που οδηγεί μπορούν να πλήξουν τον θρόνο | Max Mumby/Indigo/Getty Images

Η Ελισάβετ τρέμει μια βασιλική τραγωδία με ελικόπτερο

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 15:13
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η γιαγιά του, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας - αν και ο εγγονός υπήρξε πιλότος της RAF, η Ελισάβετ φοβάται ότι τα ελικόπτερα που οδηγεί μπορούν να πλήξουν τον θρόνο
|Max Mumby/Indigo/Getty Images

Η Ελισάβετ τρέμει μια βασιλική τραγωδία με ελικόπτερο

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 15:13

Κάτι το σκότος στον κήπο, κάτι η ψύχρα στο WC, κάτι το θορυβώδες ξεροβόρι στο μπαλκόνι –ένα αγωνιώδες τρίπλεξ που μοιάζει πολύ με την καρτ βιζίτ του Χάρου–, τον χειμώνα οι χειρότεροι εφιάλτες των ηλικιωμένων ξυπνούν και προκαλούν τρικυμία στην κούπα του τίλιου: αν δεν φοβούνται για τoν εαυτό τους, οι παππούδες και οι γιαγιάδες τρέμουν μην πάθουν κάτι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Μη βιαστείτε να τους χαρακτηρίσετε όλους αλαφροΐσκιωτους, διότι, εκτός του ότι όλοι γερνάμε καθημερινώς, ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β’.

Οι Times του Λονδίνου πρόβαλαν την είδηση ότι τα ταξίδια που κάνει με ελικόπτερο πιλοτάροντας ο ίδιος ο 39χρονος πρίγκιπας Γουίλιαμ, παίρνοντας μαζί του και την οικογένειά του, την Κέιτ και τα τρία παιδιά τους, «φέρνουν στη βασίλισσα άγρυπνες νύχτες». Οι πηγές του βρετανικού Μέσου κρίνονται αξιόπιστες, καθώς προέρχονται μέσα από το παλάτι. Η Ελισάβετ φοβάται ότι, ειδικά τον χειμώνα, με την κακοκαιρία, μπορεί να συμβεί κάποια τραγωδία. Ο χαρακτηρισμός που της αποδίδει το ρεπορτάζ είναι «τρομοκρατημένη».

Ενας άγραφος νόμος, που εμπόδιζε τα ενήλικα μέλη της βασιλικής οικογένειας να πετούν μαζί, χαλάρωσε ώστε να επιτραπεί στον πρίγκιπα Γουίλιαμ να ταξιδέψει με την οικογένειά του μεταξύ Λονδίνου και Νόρφολκ. Ωστόσο, η βασίλισσα λέγεται ότι έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Ετσι ξεκίνησε και μία έρευνα ύστερα από δύο παρ’ ολίγον ατυχήματα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης με το βασιλικό ελικόπτερο. Η Ελισάβετ, πάντα κατά την πηγή του Μπάκιγχαμ, θεωρεί ότι τα ελικόπτερα δεν είναι και το ασφαλέστερο μέσο μετακίνησης.

«Η σκέψη της τραγωδίας κρατά τη βασίλισσα ξύπνια τις νύχτες. Ξέρει, βέβαια, ότι ο Γουίλιαμ είναι καλός πιλότος, όμως δεν πιστεύει πως αξίζει το ρίσκο της ομαδικής πτήσης, και των πέντε μαζί, αφού δεν θέλει καν να σκέφτεται τι μπορεί να συμβεί. Θα μπορούσε να πυροδοτηθεί συνταγματική κρίση. Το είπε και στον Γουίλιαμ, ότι όσο και αν είναι καλός πιλότος, ο κακός καιρός και τα ατυχήματα μπορεί να προκληθούν ανά πάσα στιγμή. Η βασίλισσα είναι ενθουσιασμένη με τη στάση του Γουίλιαμ και της Κέιτ, γνωρίζει ότι η μοναρχία είναι ασφαλής στα χέρια τους. Πιστεύει ότι το μέλλον είναι λαμπρό με αυτούς στο τιμόνι μετά τον Κάρολο, αλλά αν συμβεί κάτι σε αυτόν και στην οικογένειά του, τι θα συμβεί κατόπιν;».

Ο Γουίλιαμ, πάντως, είναι καταξιωμένος πιλότος ελικοπτέρου με πενταετή προϋπηρεσία ιπταμένου διασώστη στη RAF. Κατά το παρελθόν είχε πετάξει με την οικογένειά του από το παλάτι στο Νόρφολκ, ένα ταξίδι 180 χιλιομέτρων. Η παρέμβαση της βασίλισσας έρχεται ύστερα από μία σειρά ατυχών περιστατικών που σχετίζονται με τα βασιλικά ελικόπτερα (το τελευταίο: το ελικόπτερο Sikorsky S-76 της ίδιας της Ελισάβετ υπέστη βλάβη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ είχαν προηγηθεί άλλα δύο ανάλογα συμβάντα). Πέρα όμως απ’ όλα αυτά, υπάρχει και το κόστος της μετακίνησης με ελικόπτερο: πέρσι η βασιλική οικογένεια ξόδεψε 2,1 εκατ. στερλίνες σε ταξίδια με ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...