436
Ο Ρόμπερτ Μπέργκελμαν, διακεκριμένος καθηγητής του Στάνφορντ, θα μιλήσει στην Αθήνα | YouTube

Συνέδριο για τις επιπτώσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 14:06
Ο Ρόμπερτ Μπέργκελμαν, διακεκριμένος καθηγητής του Στάνφορντ, θα μιλήσει στην Αθήνα
|YouTube

Συνέδριο για τις επιπτώσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 14:06

Συνέδριο με θέμα «Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα» διοργανώνει ο σύλλογος ελλήνων αποφοίτων του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, στις 6 Ιουνίου, στην Αθήνα.

Οι ομιλητές θα εξετάσουν τις επιπτώσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην ελληνική οικονομία και κοινωνία γενικότερα.

Το συνέδριο θα γίνει στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας (82-84 Αιόλου, πλατεία Κοτζιά, 4:30 μ.μ). Η είσοδος είναι δωρεάν, όμως, είναι απαραίτητη η κατοχή δελτίου εισόδου, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από το eventora.

Οπως εξηγούν οι διοργανωτές, «η ανθρωπότητα είναι στο μεταίχμιο μίας ακόμα βιομηχανικής επανάστασης,  η οποία πατάει πάνω στην τρίτη βιομηχανική επανάσταση, την ψηφιακή, η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 και δημιούργησε μεταξύ άλλων τον προσωπικό υπολογιστή, το Ιντερνετ, το κινητό τηλέφωνο και τα κοινωνικά δίκτυα. Η διαφορά της επερχόμενης τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης με όλες της προηγούμενες, είναι ότι θα είναι τόσο διαβρωτική που θα έχει αντίκτυπο σε όλα τα επαγγέλματα, όλες τις οικονομίες και όλες τις βιομηχανίες. Θα αμφισβητήσει ό,τι πιστεύαμε ότι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, θα θολώσει τις γραμμές μεταξύ του φυσικού και του εικονικού κόσμου και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα αυτοματοποιήσει εκατομμύρια δουλειές.

»Οι κλάδοι οι οποίοι θα επηρεαστούν από αυτή την τεχνολογική μεταμόρφωση είναι ποικίλοι, από την γεωργία μέχρι την αεροπορία, τις κατασκευές, την πληροφορική και τις επικοινωνίες, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την ιατρική, το δίκαιο, τις μεταφορές, την επικοινωνία. Πάνω απ΄ όλα όμως, η βιομηχανική επανάσταση θα αποτελέσει πρόκληση για την έννοια της φιλελεύθερης δημοκρατίας, δημιουργώντας στους κοινούς ανθρώπους το αίσθημα της αποξένωσης και της ασημαντότητας με σημαντικές κοινωνιολογικές και ιστορικές επιπτώσεις.

»Τέλος, αυτός ο τεχνολογικός μετασχηματισμός θα επηρεάσει την κοινωνία και την παγκόσμια οικονομία στο σύνολο της επιφέροντας πολύ σημαντικές μεταβολές στην αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους κύριους παράγοντες αυτής της τεχνολογικής προόδου, την ταυτότητα αυτών που αποφασίζουν την έκταση και το βαθμό που ο απλός πολίτης θα έχει τον έλεγχο της. Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση θα αποτελέσει τεράστια πρόκληση για την παιδεία, τόσο στο πλαίσιο αποστολής όσο και στο πλαίσιο μεθόδου και σε όλα τα επίπεδα της».

Σε αυτές τις προκλήσεις και τα ερωτήματα, θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις οι συμμετέχοντες.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την συμμετοχή του ως ομιλητής, ο διακεκριμένος καθηγητής της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Στάνφορντ, Ρόμπερτ Μπέργκελμαν, με πολύχρονη εμπειρία και παγκοσμίως αναγνωρισμένη έρευνα και τεχνογνωσία στην στρατηγική και την εταιρική επιχειρηματικότητα του τεχνολογικού τομέα.

Επίσης, θα μιλήσουν άτομα με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, όπως στελέχη ελληνικών βιομηχανιών και καθηγητές πανεπιστημίων.

Χορηγοί του συνεδρίου είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και ο Ομιλος ΟΤΕ. Επίσης, χορηγοί επικοινωνίας είναι «Η Καθημερινή», το Protagon, η Black Cherry και η eventora.