680
Από αριστερά προς τα δεξιά: ο κος Υπάτιος Συμεωνίδης, Υποδιευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Σιδηροκάστρου, η κα. Ξανθούλα Σουπλή, Κοινοτάρχης Ειδομένης, ο κος Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, η κα. Μαρία Ηλιοπούλου, Αντιδήμαρχος για το Παιδί του Δήμου Αθηναίων και ο κος Απόστολος Βεϊζης, Διευθυντής Προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδας | nbgpangaea.gr

Εθνική Πανγαία: Παρουσίαση του Προγράμματος «Δομές Ευθύνης»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2016, 15:37
Από αριστερά προς τα δεξιά: ο κος Υπάτιος Συμεωνίδης, Υποδιευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Σιδηροκάστρου, η κα. Ξανθούλα Σουπλή, Κοινοτάρχης Ειδομένης, ο κος Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, η κα. Μαρία Ηλιοπούλου, Αντιδήμαρχος για το Παιδί του Δήμου Αθηναίων και ο κος Απόστολος Βεϊζης, Διευθυντής Προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδας
|nbgpangaea.gr

Εθνική Πανγαία: Παρουσίαση του Προγράμματος «Δομές Ευθύνης»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2016, 15:37

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, με τίτλο «Δομές Ευθύνης», παρουσίασε η Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π., την Τρίτη 19 Ιουλίου, σε συνέντευξη Tύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο ήδη υλοποιείται σε συνεργασία με διεθνώς καταξιωμένους αλλά και τοπικούς φορείς. Αποτελεί έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης και ευθύνης, για την αντιμετώπιση καίριων κοινωνικών προβλημάτων.

Στο πρώτο στάδιο, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ουσιαστική συμβολή για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αλλά και την ενίσχυση της νέας γενιάς.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Πανγαία:

  • Εχει ήδη ολοκληρώσει την κτιριακή και λειτουργική αναβάθμιση του Κοινοτικού καταστήματος στην Ειδομένη, του χωριού των 100 κατοίκων που κλήθηκε να διαχειριστεί μαζική ροή και παραμονή περίπου 15.000 προσφύγων και μεταναστών.
  • Αγόρασε και εξοπλίζει κινητή ιατρική μονάδα – ειδικής κατασκευής – για την ενίσχυση του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και ειδικά στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
  • Καλύπτει μέρος των άμεσων πρώτων αναγκών για την εγκατάσταση και διαμονή των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, που βρίσκονται στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.
  • Φρόντισε για την ανανέωση, τον εκσυγχρονισμό και την αγορά εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών για το Επαγγελματικό Λύκειο Σιδηροκάστρου.
  • Θα αναλάβει την αναβάθμιση του νηπιαγωγείου που υπάγεται στο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Νικοπόλεως, με σκοπό να παραδοθεί πλέον ως ένα νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής. Η αναβάθμιση αυτή θα συμβάλει ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση των υφιστάμενων δομών και θα ανταποκριθεί σε αυτή τη σημαντική ανάγκη που πρέπει να καλύψει ο Δήμος Αθηναίων που αφορά παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με δράσεις υποστήριξης δομών ευπαθών κοινωνικών ομάδων της μεθορίου, καθώς και του Δήμου Αθηναίων.

Δομές Ευθύνης- Ιnfografic
Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά η φιλοσοφία και οι δράσεις του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας. Ο κύριος Αριστοτέλης Καρυτινός ανέφερε ότι «στόχος του πρώτου αυτού προγράμματος είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οργανώσεις όπως οι Γιατροί του Κόσμου και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που έχουν προσφέρει και εξακολουθούν να προσφέρουν πολλά και ανιδιοτελώς στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Προσπαθούμε, επίσης, σε αυτή την πρώτη φάση, να καλύψουμε συγκεκριμένες ανάγκες βελτίωσης υποδομών και λειτουργίας φορέων που επιχειρούν και δραστηριοποιούνται σε παραμεθόριες περιοχές. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με μετρήσιμους στόχους και ουσιαστικά αποτελέσματα, ακριβώς στη λογική διοίκησης της εταιρείας μας. Είναι αυτονόητο πως επιλέξαμε ως τομέα δράσης της εταιρικής μας υπευθυνότητας τη βελτίωση υποδομών και τη λειτουργική αναβάθμιση κοινωνικών δομών, χρησιμοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία μας, με στόχο την ουσιαστική κοινωνική συμβολή».

photo 2
Ο κος Αριστοτέλης Καρυτινός, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία AEEAΠ

Ο κ. Καρυτινός κατέληξε λέγοντας: «Δεν επιδιώκουμε ούτε να υποκαταστήσουμε το κράτος, ούτε να συμπληρώσουμε τα κενά. Κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Το δικό μας έργο είναι η ανάπτυξη και αξιοποίηση ακινήτων. Εχουμε ένα χαρτοφυλάκιο 322 ακινήτων, αξίας €1,5 δις. Στοχεύουμε ψηλά, επιτυγχάνουμε τους στόχους μας, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και ευαισθητοποιημένοι ως προς τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου».

Από την πλευρά της, η κα. Ξανθούλα Σουπλή, κοινοτάρχης Ειδομένης, η οποία ευχαρίστησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια την Εθνική Πανγαία για τη σημαντική συμβολή της, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης μιας κοινότητας που από ένα άγνωστο, ακόμα και στους Ελληνες, μικρό χωριό μετατράπηκε σε διεθνές σύμβολο του προσφυγικού προβλήματος.

photo 1
Από αριστερά προς τα δεξιά: ο κος Αριστοτέλης Καρυτινός, ο κος Απόστολος Βεΐζης, η κα. Ξανθούλα Σουπλή, ο κος Υπάτιος Συμεωνίδης, η κα. Μαρία Ηλιοπούλου και ο κος Νικήτας Κανάκης

Ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, κύριος Νικήτας Κανάκης, επισήμανε τη σημασία που έχει η έμπρακτη στήριξη από την Εθνική Πανγαία ΜΚΟ που έχουν σηκώσει ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο κύριος Απόστολος Βεϊζης, Διευθυντής Προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδας, συνεχάρη την Εθνική Πανγαία για την πρωτοβουλία της και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι οι αρχές της εταιρικής υπευθυνότητας να μετουσιώνονται σε πραγματική και ζωτικής σημασίας βοήθεια για όσους την έχουν ανάγκη.

Ο Υποδιευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Σιδηροκάστρου, κύριος Υπάτιος Συμεωνίδης, ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία για την υποστήριξη, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου οι μαθητές της μεθορίου να έχουν πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στα εκπαιδευτικά μέσα.

Τέλος, η Αντιδήμαρχος για το Παιδί του Δήμου Αθηναίων, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου, αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη συνεισφορά της Εθνικής Πανγαία για την ανακατασκευή του νηπιαγωγείου, επί της οδού Νικοπόλεως, και ευχήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να είναι η αρχή μιας δημιουργικής συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων.

Περισσότερα για το πρόγραμμα δράσεων «Δομές Ευθύνης» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Εθνικής Πανγαία www.nbgpangaea.gr, στην ενότητα «Εταιρική Υπευθυνότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News