201
Νηφάλιες συζητήσεις, με καταλύτη την μπύρα | Pint of Science

Pint of Science: Η επιστήμη βγαίνει έξω…

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2018, 19:35
Νηφάλιες συζητήσεις, με καταλύτη την μπύρα | Pint of Science

Pint of Science: Η επιστήμη βγαίνει έξω…

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2018, 19:35

Το Pint of Science έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη παρουσία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τρεις βραδιές που, ακόμα και αν πιεις πολύ, δύσκολα θα ξεχάσεις.

Τι είναι το Pint of Science;

Είναι μια  πρωτότυπη και ξεχωριστή ετήσια γιορτή της επιστήμης που διοργανώνεται, από το 2015 ανά την υφήλιο, μέσα σε μια κανάτα μπύρα.

Ενα μεγάλο κίνημα στο πλαίσιο της διάχυσης της επιστήμης που ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial College στο Λονδίνο, υιοθετώντας τη φιλοσοφία των παμπς.

Σκοπός είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός μπαρ.

Οραμα της ομάδας να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα.

Πότε και πού;

Από Δευτέρα 14 Μαΐου έως και την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 νέοι και  καταξιωμένοι ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά μπαρ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ταυτόχρονα με συναδέλφους τους ερευνητές σε 20 άλλες χώρες. Κάθε ημέρα, σε διάφορα bar με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιούνται γύρω στις 10 ομιλίες, ενώ η επικοινωνία επιστημόνων και κοινού με καταλύτη την μπύρα θα οδηγεί στη συνέχεια και, με μαθηματική ακρίβεια, σε χαλαρή και εποικοδομητική κουβεντούλα.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.