289
Στιγμιότυπο από το περσινό Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας |

2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας

Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 17:14
Στιγμιότυπο από το περσινό Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας
|

2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 17:14

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου, στην τόσο αγαπητή στους Αθηναίους  Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε την τόσο ξεχωριστή κουλτούρα μιας πανάρχαιας χώρας, αλλά και την αθόρυβη αιθιοπική κοινότητα της Αθήνας, μια από τις παλαιότερες κοινότητες μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Μετά το περυσινό sold-out event, φέτος το Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας είναι διήμερο, με ακόμη πιο πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσική, χορό, δώρα και αντικείμενα, σεμινάριο αιθιοπικής κουζίνας, dj, θεατρικά δρώμενα, συζήτηση open-mike για την ιδιαιτερότητα και την υπερηφάνεια των Ελληνοαφρικανών (ή Αφρικανοελλήνων) της Αθήνας και, βεβαίως, το απαραίτητο fashion show που ξεσηκώνει τον κόσμο κι ανάβει φωτιές…

Ξυλόγλυπτα αιθιοπικά διακοσμητικά

Στο φεστιβάλ, θα γευθείτε, και θα μπορέσετε να προμηθευτείτε, διάφορες ποικιλίες του περίφημου αιθιοπικού καφέ, καθώς και παραδοσιακά αιθιοπικά εδέσματα (τα περισσότερα από τα οποία είναι ιδιαιτέρως… καυτερά!), ενώ θα βρείτε, σε μεγάλη ποικιλία, οικολογικά προϊόντα, μικρά αντικείμενα και έργα τέχνης για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας.

Θα δείτε επίσης εντυπωσιακά ενδύματα και φορεσιές που έχουν σχεδιασθεί από τις Αιθιοπίδες διοργανώτριες του φεστιβάλ και έχουν υφανθεί με τον παραδοσιακό αιθιοπικό τρόπο.

Αιθιοπικός χορός στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Στο διήμερο του φεστιβάλ, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα δονείται από τους ήχους της σαγηνευτικής αιθιοπικής μουσικής, που θα παρασύρει τα βήματά σας σε ξέφρενους χορούς μαζί με τις Αιθιοπίδες και τους Αιθίοπες που ζουν στην πόλη μας.

Info

  • 2ο Φεστιβάλ Αιθιοπικής Κουλτούρας
  • Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019
  • Ώρα: 11 π.μ. – 10 μ.μ.
  • Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη, Αθήνα
  • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6945-149203 (ελληνικά και αγγλικά), 6958-174753 και 6946-429990 (amharic)