441
Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς μετανιώνει για ένα και μοναδικό πράγμα... | Facebook

Μπιλ Γκέιτς: Αυτό ήταν το μεγαλύτερο επιχειρηματικό μου λάθος

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2019, 17:53
Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς μετανιώνει για ένα και μοναδικό πράγμα...
|Facebook

Μπιλ Γκέιτς: Αυτό ήταν το μεγαλύτερο επιχειρηματικό μου λάθος

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2019, 17:53

Ένα – πολύ ακριβό – λάθος παραδέχτηκε πως έκανε ο Μπιλ Γκέιτς, το οποίο, όπως αποδείχθηκε, κόστισε στη Microsoft την είσοδο σε μια εξαιρετικά επικερδή αγορά 400 δισ. δολαρίων!

Ο ιδρυτής της Microsoft κατά τη διάρκεια συνέντευξης την προηγούμενη εβδομάδα, παραδέχτηκε πως το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει είναι να μην συμπεριλάβει τα Android συστήματα στη Microsoft, μια σημαντική παράλειψη που όχι απλώς στοίχισε κάποια δισεκατομμύρια στην επιχείρησή του, αλλά φάνηκε εκ των υστέρων πως ο τεχνολογικός κολοσσός έχει μείνει πίσω στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το CNBC, τα κινητά της Microsoft με λειτουργικό σύστημα τα Windows δεν κατάφεραν να αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς, όπως τα Android ή τα iPhone και αυτό χρεώνεται στον Γκέιτς.

Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη του Μπιλ Γκειτς, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε, ήταν η αποτυχία να φέρει το λογισμικό των Windows στα smartphones και να είναι ο μόνος ανταγωνιστής της Apple, μια θέση που ανήκει πλέον στην Google και το Android, που διαθέτει αδιαμφισβήτητα την πρωτοκαθεδρία.

«Στον κόσμο του software, ειδικά για πλατφόρμες, μιλάμε για αγορές όπου ο νικητής τα παίρνει όλα» είπε ο Γκέιτς σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Οπότε το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ποτέ ήταν είχε ως αποτέλεσμα η Microsoft να μη βρεθεί εκεί που είναι το Android».

Η εταιρεία του Γκέιτς είχε βγάλει το δικό της λειτουργικό για φορητές συσκευές, το Windows Mobile, από το 2000, η Apple κυκλοφόρησε το iPhone το 2007 και ακολούθησε το Android από τη Google το 2008.

Όπως πρόσθεσε ο αμερικανός μεγιστάνας, η Microsoft έμεινε πίσω από την Apple και τη Google καθώς τότε η εταιρεία είχε εμπλακεί σε έναν δικαστικό αγώνα για θέματα antitrust, κάτι που λειτούργησε ως αντιπερισπασμός, επισημαίνοντας επίσης ότι είχαν γίνει λάθη ως προς το πώς επέλεξε το προσωπικό που εργαζόταν στον τομέα των φορητών συσκευών.

«Ξέραμε πως τα κινητά θα γίνονταν πολύ δημοφιλή, οπότε κάναμε τα Windows Mobile. Δεν γίναμε το κυρίαρχο λειτουργικό για φορητές συσκευές για πολύ λίγο» είπε.

«Αποσπάστηκε η προσοχή μας κατά τη δίκη antitrust. Δεν βάλαμε τους καλύτερους δυνατούς ανθρώπους να δουλέψουν. Οπότε είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανα όσον αφορά σε κάτι που ήταν εντελώς εντός των δυνατοτήτων μας. Ήμασταν ξεκάθαρα η εταιρεία που θα έπρεπε να το έχει επιτύχει- και δεν το κάναμε», παραδέχθηκε.

Ο Γκέιτς σημείωσε πως αυτό το λάθος πιθανότατα στοίχισε δισεκατομμύρια δολάρια στην Microsoft, που έχασε την ευκαιρία να γίνει η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας όλων των εποχών.

«Τα άλλα assets μας, όπως τα Windows και το Office εξακολουθούν να είναι πολύ ισχυρά, οπότε είμαστε μια εταιρεία που βρίσκεται στην κορυφή, αλλά αν το είχαμε κάνει και αυτό σωστά, τότε θα ήμασταν Η εταιρεία στην κορυφή, αλλά τι να κάνεις…», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News