194
|

Και εγένετο οικιακό θερμοκήπιο!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2017, 16:25

Και εγένετο οικιακό θερμοκήπιο!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2017, 16:25

Οι δημιουργοί του το ονόμασαν Kitchen Garden αφού υπόσχεται να μετατρέψει την κουζίνα ενός σπιτιού σε ένα πραγματικό κήπο. Πρόκειται για ένα υδροπονικό σύστημα καλλιέργειας λαχανικών και βοτάνων σε μέγεθος ψυγείου.

Το σύστημα ανέπτυξε η εταιρεία Natufia Lab που εδρεύει στην Εσθονία και αναπτύσσει τεχνολογίες εσωτερικής καλλιέργειας φυτών. Το Kitchen Garden μπορεί να καλλιεργήσει 30 διαφορετικά είδη λαχανικών και βοτάνων όπως λάχανα, ρόκα και βασιλικό.

Ο μηχανισμός διαθέτει έξυπνους αισθητήρες για να μετρά την θερμοκρασία, την υγρασία, τα επίπεδα των θρεπτικών ουσιών, τα επίπεδα του pH κ.α. ώστε να παρέχει στα φυτά όσο νερό χρειάζεται και όποτε χρειάζεται. Το σύστημα διαθέτει επίσης ειδικό φωτισμό LED που βοηθά στην ανάπτυξη των φυτών.

Προσφέρει ακόμη και ψυχαγωγία στα φυτά αφού τους παίζει μουσική! Το κόστος του συστήματος ανέρχεται σε 14 χιλιάδες δολάρια αλλά οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν ότι μπορεί να θρέφει αποτελεσματικά μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων οπότε θα κάνει γρήγορα απόσβεση στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Το σύστημα διαθέτει τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης (Wi-Fi) αλλά και εφαρμογή σε κινητό τηλέφωνο με την οποία μπορεί ο ιδιοκτήτης της να παρακολουθεί συνεχώς όπου και αν βρίσκεται την ανάπτυξη των φυτών αλλά και να κάνει προσαρμογές και αλλαγές στην διαδικασία της καλλιέργειας αν το επιθυμεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News