217
Ενα από τα drones που προορίζει η Amazon για την υπηρεσία παράδοσης δεμάτων | amazon.com

Η Amazon πέτυχε την πρώτη παράδοση δέματος με drone

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2016, 16:05
Ενα από τα drones που προορίζει η Amazon για την υπηρεσία παράδοσης δεμάτων
|amazon.com

Η Amazon πέτυχε την πρώτη παράδοση δέματος με drone

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2016, 16:05

Το περασμένο καλοκαίρι η βρετανική κυβέρνηση επέτρεψε στην εταιρεία Amazon να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες δοκιμές για το μεγαλεπήβολο σχέδιό της, την παράδοση δεμάτων μέσω drones. Σε περιορισμένη έκταση βέβαια και με την επίβλεψη της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Για αρκετούς μήνες η εταιρεία είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιεί δοκιμές σε απόσταση ως και 5.2 μιλίων από το κέντρο διανομής της στο Κέιμπριτζ της Βρετανίας. Μόλις πριν λίγες ημέρες η αποστολή επετεύχθη: ένα πακέτο με ποπ-κορν και μία συσκευή Fire TV, που επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί ταινίες και βίντεο από την πλούσια βιβλιοθήκη της Amazon, έφτασαν στον προορισμό τους μόλις 13 λεπτά μετά την παραγγελία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η παράδοση έγινε στις 7 Δεκεμβρίου του 2016, αλλά ο ιδρυτής της εταιρείας Τζεφ Μπέζος, την ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, μέσω Twitter.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς η εταιρεία έχει στόχο να παραδίδει τα δέματα στους πελάτες της σταθερά σε λιγότερα από 30 λεπτά.

Το βάρος των δεμάτων, ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 2,27 κιλά. Καιρού επιτρέποντος, οι πτήσεις των drones θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με βάση, για την ώρα, το κέντρο διανομής στο Κέιμπριτζ.

Αφού το δέμα φορτωθεί το drone οδηγείται στο σημείο απογείωσης. Και εκεί σταματά η ανθρώπινη παρέμβαση, καθώς στη συνέχεια πετά αυτόνομα, καθοδηγούμενο από GPS, ως το σημείο του προορισμού του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News