441
Μια σαλάτα θρεπτική με απίθανα χρώματα και νοστιμιά ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι | Βαγγέλης Δρίσκας, «Chef στην κουζίνα σας, κλασική μαγειρική του αύριο»

Χριστούγεννα με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 22 Δεκεμβρίου 2022, 17:57
Μια σαλάτα θρεπτική με απίθανα χρώματα και νοστιμιά ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
|Βαγγέλης Δρίσκας, «Chef στην κουζίνα σας, κλασική μαγειρική του αύριο»

Χριστούγεννα με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 22 Δεκεμβρίου 2022, 17:57

Με το νέο του βιβλίο ο Βαγγέλης Δρίσκας κάνει δική μας μια κουζίνα ακομπλεξάριστη ιντερνασιονάλ χωρίς προκαταλήψεις. Μια κουζίνα φρέσκια που πατάει στην παράδοση του κόσμου και ταυτόχρονα κοιτάζει στο μέλλον.  Από αυτή διάλεξα τα χριστουγεννιάτικα πιάτα μου και σας τα προτείνω. Γιατί;

Πριν από λίγες ημέρες έφτασε σπίτι μου το (τεράστιο) καινούργιο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Chef στην κουζίνα σας, κλασική μαγειρική του αύριο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Αφού το ξεφύλλισα γεμάτη λαχτάρα έκανα αμέσως μια ανάρτηση στο Facebook:

«Με βάρος 1 κιλό και 642γρ, διαστάσεις σχεδόν Α4 (μείον δύο λεπτά δάχτυλα στο ύψος), 400 σελίδες και περισσότερες από 380 συνταγές για γέμιση, είναι το πιο πολύχρωμο, λιχούδικο, λαχταριστό βιβλίο που έχω πιάσει στα χέρια μου εδώ και καιρό. Το προσέξατε, ε;«

»Δεν το λέω βιβλίο συνταγών, βιβλίο σκέτο το λέω, που σε ταξιδεύει πρώτη θέση στον κόσμο όλο: διακτινίζεσαι, για παράδειγμα από την Ήπειρο (γιαννιωτικη κοτόπιτα), την Ικαρία (σουφικό) και τη Σύμη (γαελόπιτες) στο Μεξικό (τάκος με ψάρι), κάνεις μια στροφή πάνω από το Μαρόκο και την Τυνησία (για μια ταζίν αρνιού με δαμάσκηνα και χουρμαδες) και πετάγεσαι στην Ινδία (κάρι με γλυκοπατάτες) πριν βρεθείς στην Κίνα (ντάμπλινγκς με γαρίδες και χοιρινο) κλπ κλπ (χώρα δεν αφήνει ο απίθανος αυτός τύπος)«

»Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Δρίσκας είναι ένας πολύ γλυκός και τρυφερός μάγειρος που σε βάζει στην κουζίνα στο πι και φι κάνοντας τα δύσκολα εύκολα. Και με το καινούργιο του πόνημα κάνει δική μας μια κουζίνα ακομπλεξάριστη ιντερνασιονάλ χωρίς προκαταλήψεις.«

»Αντε γεια τώρα πάω να μελετήσω. Και να δω σε τι διαφέρει η μιλανέζα του από τη δική μου.» και εννοώ κάθε λέξη.

Η απάντηση ήρθε πάραυτα στο inbox: «Ερχόμαστε για Χριστούγεννα. Θα μας μαγειρέψεις Δρίσκα;»

Μπορώ να κάνω κι αλλιώς; Δεν μπορώ. Το υποσχέθηκα λοιπόν και έπεσα με τα μούτρα στο διάβασμα και τις προετοιμασίες. Διαβάστε κι εσείς και πάρτε ιδέες. Το μενού, που διάλεξα έχει ως εξής:

Πηλειορίτικο χοιρινό από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Chef στην κουζίνα σας, κλασική μαγειρική του αύριο»

Για πάμε σιγά – σιγά λοιπόν (κάντε κλικ στο Bostanistas για να δείτε τις συνταγές)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...