162
Αντί να δέσουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορνφλάουρ, χτυπάμε λίγο με ραβδομπλέντερ | Κική Τριανταφύλλη

Ρεβίθια με πορτοκάλι

Κική Τριανταφύλλη 20 Ιανουαρίου 2021, 10:09
Αντί να δέσουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορνφλάουρ, χτυπάμε λίγο με ραβδομπλέντερ
|Κική Τριανταφύλλη

Ρεβίθια με πορτοκάλι

Κική Τριανταφύλλη 20 Ιανουαρίου 2021, 10:09

Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά ρεβίθια με πράσα στον φούρνο ορκίστηκα πως έτσι θα τα κάνω πια για πάντα. Τον πάτησα τον όρκο μου, αν και δεν το συνηθίζω. Γιατί τα ρεβίθια στην κατσαρόλα, καλοβρασμένα, χυλωμένα, νόστιμα, και μοσχοβολιστά με αρώματα της Μεσογείου, με εσπεριδοειδή, δηλαδή, αλλά και μια ιδέα κάρι και κουρκουμά και άλλα μαγικά μπαχαρικά, είναι άλλο πράγμα. Ένα φαγητό για όλο τον χρόνο βέβαια, αλλά ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να τα μουλιάσετε καλά. Τουλάχιστον 24 ώρες. Εγώ προτιμώ να τα αφήνω στο νερό 36 και 48 ώρες αλλάζοντάς το συνεχώς και στην τελευταία δόση βάζω και λίγη σόδα μαγειρική. Και ο λόγος είναι ότι εκτός από το ότι βράζουν πιο εύκολα, γίνονται (κυρίως) πιο εύπεπτα.

Τα βράζω (όπως προστάζει η φίλη μου σούπερ μαγείρισσα Ιωάννα Σταμούλου) με ένα φύλλο δάφνη και ένα ξυλάκι κανέλα, και χύνω το πρώτο νερό. Η συνέχεια επί της οθόνης…

Δείτε εδώ τη συνταγή