348
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην εκπομπή των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου | ΣΚΑΙ TV/ ΥοuTube

Υπέρ της κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και ο Θεμιστοκλέους

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2022, 12:49
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην εκπομπή των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου
|ΣΚΑΙ TV/ ΥοuTube

Υπέρ της κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και ο Θεμιστοκλέους

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2022, 12:49

Παρά τις ανησυχίες που εκφράζουν οι επιστήμονες ότι στέλνεται «λάθος μήνυμα» στους πολίτες με τη συζήτηση περί κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, εν μέσω μάλιστα έξαρσης της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, ένα ακόμα κυβερνητικό στέλεχος, αυτή τη φορά ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, άφησε το θέμα ορθάνοιχτο: μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι «είμαστε κοντά» στην απόφαση για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Οπως εξήγησε, το πιστοποιητικό είναι δεδομένο ότι θα καταργηθεί κάποια στιγμή και στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι το πότε ακριβώς θα καταργηθεί, θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη σχετική εισήγηση των ειδικών.

«Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους σημειώνοντας πάντως ότι εάν το επιβάλλουν οι συνθήκες, το πιστοποιητικό θα επανέλθει.

Τη συζήτηση άνοιξε το Σαββατοκύριακο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, ο οποίος είπε ότι στους επόμενους δύο μήνες, ίσως και πριν από το Πάσχα, δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην εστίαση και στα εμπορικά καταστήματα, κάτι που άφησε ανοιχτό και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ τη Δευτέρα.

«Βλέπουμε ότι η αύξηση στα κρούσματα δεν δίνει αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες. Αν συνεχίσει αυτό, δεδομένου ότι βελτιώνονται και οι καιρικές συνθήκες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος μάλιστα δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να καταργηθεί (προσωρινά) το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν η προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού μπορεί να οδηγήσει και σε προσωρινή κατάργηση του προστίμου απάντησε:

«Ολα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή.  Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί –έστω και με πολύ χαμηλά ραντεβού–, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Ολα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...