330
Με τέτοιες εικόνες δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε νέο κλείσιμο της αγοράς, προειδοποίησε ο κ. Σύψας | YouTube

Σύψας για εικόνες συνωστισμού στα μαγαζιά: Παίζουμε με τη φωτιά

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 10:48
Με τέτοιες εικόνες δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε νέο κλείσιμο της αγοράς, προειδοποίησε ο κ. Σύψας
|YouTube

Σύψας για εικόνες συνωστισμού στα μαγαζιά: Παίζουμε με τη φωτιά

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 10:48

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού στα μαγαζιά το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά το άνοιγμα της αγοράς, εξέφρασε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση της κινητικότητας.

«Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες», παρατήρησε ο κ. Σύψας σε δηλώσεις του στο Μega, χωρίς να αποκλείσει εισήγηση για εκ νέου κλείσιμο της αγοράς σε περίπτωση που συνεχιστούν τέτοιες εικόνες.

«Παίζουμε με τη φωτιά. Δεν ξέρω αν με τις εικόνες αυτές θα μπορεί να συνεχίσει η αγορά να είναι ανοιχτή. Η επιδημία συνεχίζει ακάθεκτη», τόνισε και υπενθύμισε ότι τέτοιες εικόνες «είχαμε δει τα Χριστούγεννα στο Harrod’s και δείτε τώρα πού είναι το Λονδίνο».

«Οι εικόνες της Ερμού δεν μας δείχνουν αποστάσεις, αλλά συνωστισμό», υπογράμμισε με αφορμή την ωραιοποίηση της κατάστασης που επεχείρησαν τηλεοπτικοί σταθμοί στα ρεπορτάζ τους από τον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, η Επιτροπή πρέπει να επιληφθεί αμέσως του θέματος. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να μείνει άπραγη», είπε, για να συμπληρώσει:

«Θέλω να δω και την επίδραση αυτών των καταστάσεων στην επιδημία».

Κατά τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ υπάρχει αύξηση της κινητικότητας, η οποία αυτή την εβδομάδα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και αυτό σημαίνει ότι «όλοι αυτοί οι άνθρωποι επιστρέφουν στο σπίτι τους και η διασπορά γίνεται ενδοοικογενειακά».

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο Νίκος Σύψας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «να υπάρξουν και ενδιάμεσα μέτρα. Δεν μπορεί να μείνει έτσι η κατάσταση, αν δεν κάνουμε κάτι με αυτές τις εικόνες, θα έχουμε πρόβλημα».

Η κινητικότητα αυτή, προειδοποίησε, θα φέρει αύξηση κρουσμάτων και είναι πιθανόν να «μπλοκάρει» το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, που έχει προγραμματιστεί για την άλλη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

«Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με την προϋπόθεση ότι η επιδημία θα μείνει σταθερή», ξεκαθάρισε, κάνοντας λόγο για  άνοιγμα υψηλού κινδύνου αφού, όπως είπε, «οι μαθητές Λυκείου συμπεριφέρονται σαν ενήλικες όσον αφορά τη διασπορά της νόσου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...