295
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά | SKAI

Βρούτσης: Από τις 2 Ιουνίου οι αυξήσεις στις επικουρικές

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2020, 10:56
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά
|SKAI

Βρούτσης: Από τις 2 Ιουνίου οι αυξήσεις στις επικουρικές

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2020, 10:56

Εξηγήσεις για τη μείωση που είδαν στη σύνταξη αυτό το μήνα κάποιοι συνταξιούχοι έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, που επισήμανε ότι θα υπάρξει επαναφορά των επικουρικών συντάξεων στο αρχικό ύψος.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός είπε ότι οι μειώσεις που τυχόν είδαν κάποιοι στις συντάξεις που μπήκαν αυτό το μήνα οφειλόταν σε φορολογική διευθέτηση που έγινε για να πάρουν αυξήσεις από 2 Ιουνίου.

«Δεν θα υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις. Επαναφέρουμε τις επικουρικές στο αρχικό ύψος χωρίς περικοπές», είπε σχετικά και εξήγησε πως έγινε φορολογική εκκαθάριση του νέου ύψους της επικουρικής σύνταξης, στο άθροισμα κύριας και επικουρικής.

Στις 2 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε, οι συνταξιούχοι θα δουν την αύξηση. Αποκαθίστανται οι επικουρικές με αύξηση 99,5 ευρώ μεικτά ή 75 ευρώ καθαρά.

Η παρακράτηση που είχε ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 20 λεπτά του ευρώ τον μήνα, έγινε μόνο στους νέους συνταξιούχους από 1/1/2017, είπε ο κ. Βρούτσης εξηγώντας πως αυτό συνέβη διότι το λογισμικό που παρέλαβαν δεν λειτουργούσε πριν. «Συμμορφωνόμαστε με την απόφαση του Συμβούλιο Επικρατείας, που είπε ότι ήταν παράνομος ο νόμος Κατρούγκαλου», προσέθεσε.

Μετά από πολλά χρόνια, όπως είπε, γίνεται η πρώτη μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο μισθολογικό και στο μη μισθολογικό κόστος. Ο κ. Βρούτσης συμπλήρωσε πως πρόκειται για μείωση 0,90 λεπτά του ευρώ στο μη μισθολογικό για εργοδότη και εργαζόμενο από 1η Ιουνίου.

Στόχος της κυβέρνησης, είπε ακόμη ο κ. Βρούτσης, είναι τον Σεπτέμβριο να καταβληθεί η νέα κύρια σύνταξη με την αύξηση για τους συνταξιούχους που έχουν 30 χρόνια και 1 μέρα. Επίσης, θα γίνει επανυπολογισμός όλων των συντάξεων. Τον Οκτώβριο θα πληρωθούν τα αναδρομικά επικουρικών οκτώ μηνών και κύριων συντάξεων 12 μηνών.

«Είχαμε προετοιμάσει τα λεφτά στο γενικό προϋπολογισμό του κράτους και είχαμε κάνει ταμείο», είπε και διευκρίνισε ακόμη ότι στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει και η ψηφιακή σύνταξη για τις νέες συντάξεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...