393
Σαν να έπεσε βόμβα η εικόνα μετά την ισχυρότατη έκρηξη στο πρατήριο υγρών καυσίμων | Stringer / SOOC

Βόμβα στον Πειραιά: Συνεχίζεται το ξεκαθάρισμα της μαφίας – από τύχη δεν υπήρξαν θύματα

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2024, 09:40
Σαν να έπεσε βόμβα η εικόνα μετά την ισχυρότατη έκρηξη στο πρατήριο υγρών καυσίμων
|Stringer / SOOC

Βόμβα στον Πειραιά: Συνεχίζεται το ξεκαθάρισμα της μαφίας – από τύχη δεν υπήρξαν θύματα

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2024, 09:40

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η περιοχή γύρω από το πρατήριο υγρών καυσίμων γνωστής εταιρείας πετρελαιοειδών επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά, που έγινε στις 3 τα ξημερώματα στόχος βομβιστικής επίθεσης, σε ένα ακόμη επεισόδιο στον συνεχιζόμενο πόλεμο των νονών της νύχτας.

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός καθώς τη στιγμή της ισχυρότατης έκρηξης (ακούστηκε μέχρι το Παλαιό Φάληρο) το βενζινάδικο ήταν ανοικτό και μάλιστα εκτός από τους εργαζομένους φέρεται να είχε φθάσει και πελάτης για να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του.

Από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ και τα γύρω κτίρια.

Περισσότερα για τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθέτησαν άγνωστοι δίπλα σε μαντρότοιχο, αναμένονται αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες από τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι στο ιδιοκτησιακό του εν λόγω πρατηρίου εμπλέκεται πρόσωπο από τον χώρο της νύχτας το οποίο πρόσφατα είχε πέσει θύμα δολοφονικής ενέδρας – και πάλι σε πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του.

Κάτοικος της περιοχής που μένει σε πολυκατοικία ακριβώς απέναντι από το βενζινάδικο περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Ηταν γύρω στις 03:20. Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Εκείνο που φανταστήκαμε περισσότερο ότι επειδή είναι και το φυσικό αέριο, μήπως έγινε κάτι με αυτό. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα. Σπάσανε οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω […] Και μάλιστα το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο, που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί και αυτό. Εμείς βέβαια δεν ξέραμε αν ήταν βόμβα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά πληροφορηθήκαμε τι είχε γίνει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Σαν εμπόλεμη κατάσταση».

«Ηταν τόσο δυνατός ο θόρυβος, που τραντάχτηκε ολόκληρη η πολυκατοικία. Νόμιζα στην αρχή ότι γινόταν σεισμός. Πετάχτηκα έξω και κοίταξα προς το βενζινάδικο και είδα ένα πράγμα που στην αρχή νόμιζα ότι ήταν καπνός, αλλά μετά κατάλαβα ότι ήταν σκόνη γιατί από την έκρηξη έπεσε ένας τοίχος. Ηρθε αμέσως η Αστυνομία. Εχουν γίνει πολλές ζημιές», δήλωσε άλλη κάτοικος της περιοχής στο  Action24.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...