317
Ο πρίγκιπας Αντριου, το 2018 | EPA

Βίντεο δείχνει τον πρίγκιπα Αντριου στην έπαυλη του Επστάιν

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2019, 13:10
Ο πρίγκιπας Αντριου, το 2018
|EPA

Βίντεο δείχνει τον πρίγκιπα Αντριου στην έπαυλη του Επστάιν

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2019, 13:10

Ο πρίγκιπας Αντριου δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση στο πλαίσιο της υπόθεσης του Τζέφρι Επστάιν έπειτα από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που τον εμφανίζει, το 2010, στην κατοικία του χρηματιστή, ο οποίος διώκετο για βιασμούς ανηλίκων και βρέθηκε νεκρός στη φυλακή στις 10 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη.

«Η Αυτού Υψηλότης αποδοκιμάζει την εκμετάλλευση κάθε ανθρώπινου όντος και ο υπαινιγμός ότι θα μπορούσε να εγκρίνει να συμμετέχει ή να ενθαρρύνει τέτοιες πρακτικές είναι φρικτός», ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε ανακοίνωσή τους, η οποία μεταδόθηκε χθες από το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε την Κυριακή στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Mail on Sunday, φέρεται να εμφανίζεται ο πρίγκιπας Αντριου να αποχαιρετά μια γυναίκα καθώς βγαίνει από την εννιαόροφη έπαυλη του Επστάιν στη Νέα Υόρκη, το 2010.

Σε αυτή την έπαυλη, ο Επστάιν βίαζε συστηματικά και κακοποιούσε σεξουαλικά, ανήλικα κορίτσια. Το βίντεο είναι γυρισμένο δύο χρόνια μετά την καταδίκη του Επστάιν για σεξουαλικές επαφές με ανήλικες – ακόμα και 14 χρονών- έναντι αμοιβής.

Σε ένα ενσταντανέ από το επίμαχο βίντεο, ο πρίγκιπας Αντριου ξεπροβοδίζει μία νεαρή γυναίκα, στο σπίτι του Επστάιν στο Μανχάταν

Ο αμερικανός χρηματιστής συγχρωτιζόταν με πολιτικούς, διασημότητες και πολυάριθμες προσωπικότητες και άνδρες της εξουσίας, όπως ο πρίγκιπας Αντριου και ο Μπιλ Κλίντον.

Η Βιρτζίνια Τζιούφρι -παλαιότερα γνωστή ως Βιρτζίνια Ρόμπερτς- ένα από τα φερόμενα θύματα του Επστάιν, κατέθεσε το 2016 ότι, όταν ήταν ανήλικη, είχε σεξουαλική συνεύρεση με τον πρίγκιπα Αντριου, μια κατηγορία την οποία τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά και επανειλημμένως.

Ο πρίγκιπας Αντριου ήταν πρεσβευτής της χώρας του στο εξωτερικό για το εμπόριο και τις επενδύσεις επί 10 χρόνια μέχρι το 2011, όταν παραιτήθηκε από την θέση του έπειτα από τις κατηγορίες για τις σχέσεις του τόσο με τον Επστάιν, όσο και με άλλες αμφιλεγόμενες προσωπικότητες.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...