182
Ο γερμανός πρεσβευτής Ντάνιελ Κρίνερ | REUTERS/Marco Bello/File Photo

Βενεζουέλα: «Ανεπιθύμητος» ο γερμανός πρεσβευτής

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 22:17
Ο γερμανός πρεσβευτής Ντάνιελ Κρίνερ
| REUTERS/Marco Bello/File Photo

Βενεζουέλα: «Ανεπιθύμητος» ο γερμανός πρεσβευτής

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 22:17

«Ανεπιθύμητο» κήρυξε το Καράκας τον γερμανό πρεσβευτή στη Βενεζουέλα, Ντάνιελ Κρίνερ, καταλογίζοντάς του επανειλημμένες προσπάθειες να παρέμβει σε εσωτερικές  υποθέσεις της χώρας.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, ο γερμανός πρέσβης είναι «persona non grata» για τον κυβέρνηση Μαδούρο.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι η Γερμανία έχει αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο τον επικεφαλής της εθνοσυνέλευσης και της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊντό.

Ο Κρίνερ είναι ο πρώτος ευρωπαίος διπλωμάτης που απελαύνει το καθεστώς Μαδούρο ενώ ήταν ένας από τους δεκάδες πρεσβευτές που πήγαν στο αεροδρόμιο του Καράκας, προκειμένου να υποδεχθούν, αλλά και να εγγυηθούν την ασφάλεια του Γκουαϊντό, κατά την επιστροφή του στη χώρα.

Το Βερολίνο από την πλευρά του καταδίκασε την απόφαση της Βενεζουέλας να απελάσει τον γερμανό πρέσβη από τη χώρα, τονίζοντας ότι αυτή η κίνηση επιδεινώνει την κατάσταση.

«Πρόκειται για μια ακατανόητη απόφαση, η οποία επιδεινώνει την κατάσταση και δεν συνδράμει στο να πέσουν οι τόνοι», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

«Η υποστήριξή μας, η στήριξη της Ευρώπης στον Χουάν Γκουαϊντό παραμένει ακέραιη. Ο πρεσβευτής Κρίενερ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο Καράκας, ιδιαίτερα τις πρόσφατες μέρες», τόνισε ο Μάας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...