167
Η πρωθυπουργός φτάνει με το αυτοκίνητό της, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου διαμαρτύρεται | REUTERS

Βέλγιο: Γιατροί γύρισαν την πλάτη στην πρωθυπουργό Βιλμές

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 12:07
Η πρωθυπουργός φτάνει με το αυτοκίνητό της, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου διαμαρτύρεται
|REUTERS

Βέλγιο: Γιατροί γύρισαν την πλάτη στην πρωθυπουργό Βιλμές

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 12:07

Ψυχρή υποδοχή επιφύλαξε το νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείου στις Βρυξέλλες στην πρωθυπουργό της χώρας Σοφί Βιλμές, σε διαμαρτυρία για την έλλειψη πόρων στα νοσοκομεία εν μεσω της κρίσης της Covid-19.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές παρατάχθηκαν σε μια σειρά στην είσοδο του νοσοκομείου Saint Pierre στις Βρυξέλλες, όταν η Βιλμές έφθασε εκεί το Σάββατο και της γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη, μόλις εμφανίστηκε το κυβερνητικό όχημα.

«Οι πολιτικοί μας γυρίζουν την πλάτη συνεχώς μπροστά στις εκκλήσεις μας για βοήθεια», είπε ένας νοσηλευτής στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTBF. «Οι ομάδες είναι υποστελεχωμένες και το ποσοστό της υπερκόπωσης το αποδεικνύει», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος τύπου της Βιλμές επισήμανε ότι η πρωθυπουργός του Βελγίου συνομίλησε 40 λεπτά με τους εκπροσώπους όσων διαμαρτύρονταν και ότι η ατμόσφαιρα εντός του νοσοκομείου ήταν πιο φιλική.

«Υγειονομική κατάσταση, μέτρα προστασίας, ψυχολογικό βάρος, αναγνώριση της αξίας του επαγγέλματος, χρηματοδότηση των δομών υγείας, όλα τα θέματα συζητήθηκαν» έγραψε σε tweet η επικεφαλής της βελγικής κυβέρνησης.

Το Βέλγιο, μία χώρα με πληθυσμό σχεδόν ίδιο με αυτόν της Ελλάδας, καταμετρά 55.280 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και 9.052 θανάτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...