264
| YouTube/ ΣΚΑΪ

Βατόπουλος: Self test πριν από τα ρεβεγιόν – «ναι» στην επέκταση της υποχρεωτικότητας στους 50άρηδες

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 10:17
|YouTube/ ΣΚΑΪ

Βατόπουλος: Self test πριν από τα ρεβεγιόν – «ναι» στην επέκταση της υποχρεωτικότητας στους 50άρηδες

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 10:17

Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας από τους άνω των 50 ετών τάχθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα πάμε πιο γρήγορα στην αναμνηστική δόση.

«Πολύ πιθανόν να πάμε πιο γρήγορα από το εξάμηνο στην τρίτη δόση… Πότε ακριβώς γίνεται η αναμνηστική δόση ενός εμβολίου εξαρτάται και από τη δυναμική της ανοσίας από τα βιολογικά δεδομένα και τα δεδομένα της επιδημίας. Νομίζω ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές και σωστό η αναμνηστική δόση να μπορεί να γίνει λίγο νωρίτερα», είπε αναφερόμενος στην Επιτροπή των ειδικών.

Ερωτηθείς εξάλλου για το σενάριο που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού από τους 50ρηδες, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν. Οπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

Οσο αφορά την παραλλαγή Ομικρον, είπε ότι δεν είναι σίγουρος «αν είναι εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος, αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία… Εχουμε δει τρεις φορές το ίδιο έργο, να έρχεται μια παραλλαγή του ιού η οποία να έχει κάποια χαρακτηριστικά που την κάνουν λίγο “χειρότερη”, κυρίως πιο μεταδοτική. Πρέπει να κινηθούμε με τη λογική ότι είναι πιο μεταδοτικό, βλέπουμε άλλωστε να διασπείρεται».

Ο κ. Βατόπουλος υπενθύμισε εξάλλου τη δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ ότι εν όψει εορτών, την επόμενη εβδομάδα, θα δοθεί ένα δωρεάν self test σε όλους του πολίτες –εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους– με στόχο τον εντοπισμό όσο το δυνατόν περισσότερων κρουσμάτων.

Σύσταση του καθηγητή ήταν επίσης πριν πάμε σε οποιαδήποτε γιορτινή συγκέντρωση, να κάνουμε ένα self test. «Εμβολιασμός, rapid test και μέτρα ατομικής προστασίας, τα τρία όπλα που πρέπει να χρησιμοποιούνται παράλληλα με το εμβόλιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...