237
Ο Αλ. Τσίπρας στο βήμα της Βουλής την Παρασκευή | ΙΝΤΙΜΕnews

Τσίπρας στη Βουλή: Σας κατηγορώ – είστε αντιμέτωποι με την οργή των «νοικοκυραίων»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2021, 11:06
Ο Αλ. Τσίπρας στο βήμα της Βουλής την Παρασκευή
|ΙΝΤΙΜΕnews

Τσίπρας στη Βουλή: Σας κατηγορώ – είστε αντιμέτωποι με την οργή των «νοικοκυραίων»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2021, 11:06

Ως άλλος Εμίλ Ζολά, επαναλαμβάνοντας τη φράση «Σας κατηγορώ», ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ολομέτωπη επίθεση στον Πρωθυπουργό για την πολιτική και τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησής του σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του με μία έκφραση συμπαράστασης στους πολίτες που έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, όπως υποστήριξε, αλλά και στον αστυνομικό που έπεσε θύμα κακοποίησης (όπως ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε) από χούλιγκαν, για τους οποίους -κατά δήλωσή του- γνώριζε  η κυβέρνηση ότι θα συνέρρεαν στην Νέα Σμύρνη για να αμαυρώσουν την ειρηνική συγκέντρωση.

Είστε αντιμέτωποι με την οργή των «νοικοκυραίων» όχι των μπαχαλάκηδων, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υποσχεθήκατε ασφάλεια στους πολίτες και αυτό που έχετε δημιουργήσει σήμερα, είναι ένα ζοφερό σκηνικό ανασφάλειας σε όλες τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

«Συνειδητά στήνετε ένα σκηνικό αστυνομικού κράτους. Και αυτό αποκαλύφθηκε βήμα-βήμα. Όταν τον Οκτώβρη του 2019, η αστυνομία έμπαινε σε κινηματογράφους για να βγάζει νέους ανθρώπους σηκωτούς επειδή έβλεπαν την ταινία “Joker”, κάνατε τη Νέα Σμύρνη… Gotham City», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα έκτροπα της περασμένης Τρίτης.

«Σας κατηγορώ κ. Μητσοτάκη για το ότι δεν κατανοείτε ότι απέναντι σας δεν είναι  ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ελληνική κοινωνία που είναι οργισμένη. Επιβάλατε το πιο αναποτελεσματικό lockdown σε όλη την Ευρώπη», υποστήριξε και «αντί να κατανοήσετε ότι εσείς ευθύνεστε για όλο αυτά, καταφεύγετε στην καταστολή».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...