349
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής την Πέμπτη | INTIMEnews

Τσίπρας στη Βουλή: Ορολογία χαμαιτυπείου από τον Μητσοτάκη – Είναι δυνατόν να μας λέει τσογλάνια, εμπρηστές και τρομοκράτες;

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2022, 15:40
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής την Πέμπτη
|INTIMEnews

Τσίπρας στη Βουλή: Ορολογία χαμαιτυπείου από τον Μητσοτάκη – Είναι δυνατόν να μας λέει τσογλάνια, εμπρηστές και τρομοκράτες;

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2022, 15:40

Με χρονοκαθυστέρηση, καθώς την Τετάρτη προτίμησε να μην αντιπαρατεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πρωθυπουργό, για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ, Θύμιο Λυμπερόπουλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέβηκε την Πέμπτη στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει στα περί εκτσογλανισμού της δημόσιας ζωής, που καταλόγισε (εδώ) στο κόμμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οσο για τους χαρακτηρισμούς Βερναρδάκη προς το πρόσωπο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, μίλησε (απευθυνόμενος στην υπουργό)  για «άστοχη, ατυχή, απαράδεκτη και καταδικαστέα διατύπωση ενός βουλευτή […]  η οποία αποσύρθηκε αμέσως και προφανώς δεν εκφράζει» τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο προσωπικά. Το ίδιο βέβαια δεν έκανε για τις εξίσου απαράδεκτες δηλώσεις του επίσης πρώην υπουργού του, Νίκου Φίλη, για τα παιδιά της υπουργού-«σφαγέα», όπως χαρακτηριστικά την είχε αποκαλέσει.

«Ακόμη όμως  και αν υποθέσουμε ότι δεν σας ήταν αρκετή η συγγνώμη του κ. Βερναρδάκη, είναι αλήθεια ένδειξη πολιτικού ήθους να έρχεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να αντιπαραβάλλει ορολογία χαμαιτυπείου να αποκαλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους τσογλάνια και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εμπρηστή και τρομοκράτη;», διερωτήθηκε.

Αυτό -είπε- είναι το απώτατο όριο της τοξικότητας και του διχασμού, ρίχνοντας ο ίδιος λάδι στη φωτιά της πόλωσης, «είναι ύβρις όχι απέναντι στην αντιπολίτευση, αλλά απέναντι στους θεσμούς και στην ίδια τη δημοκρατία».

«Ο Πρωθυπουργός της χώρας ήρθε εσπευσμένα κατά την πρώτη μέρα συζήτησης ενός κρίσιμου νομοσχεδίου για την Παιδεία και όχι κατά την ημέρα της ψήφισής του (σ.σ. όπως προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την απουσία του), αλλά για να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν»,  συνέχισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη  για απόπειρα σύνδεσης της επίθεσης στον Real Group, με τη πολιτική αντιπαράθεση για τα εκπαιδευτικά θέματα, με αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Το γάντι του διχασμού που μας πέταξε ο χθες ο κ. Μητσοτάκης εμείς δεν πρόκειται να το σηκώσουμε, στον στόχο του διχασμού στον οποίο θέλει για όφελος του να παρασύρει και την κοινωνία εμείς θα αντιτάξουμε τον στόχο της ενότητας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...