249
Ρωτήστε τον υφυπουργό, είπε ο υπουργός Οικονομικών για τα περί δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους από την κυβέρνηση και μάλιστα μονομερώς | φωτ. αρχείου

Τσακαλώτος για δώρο Πάσχα: Πρώτη φορά το ακούω! Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο…

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 14:41
Ρωτήστε τον υφυπουργό, είπε ο υπουργός Οικονομικών για τα περί δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους από την κυβέρνηση και μάλιστα μονομερώς
|φωτ. αρχείου

Τσακαλώτος για δώρο Πάσχα: Πρώτη φορά το ακούω! Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο…

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 14:41

Σε ενδοκυβερνητικό ζήτημα εξελίσσεται το θέμα της καταβολής δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πληρωμής δώρου Πάσχα τον ερχόμενο μήνα, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε άγνοια.

«Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο…» αρκέστηκε να πει χωρίς να κρύψει τον εκνευρισμό του για τις δηλώσεις του υφυπουργού.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει εκφράσει -και στο παρελθόν- τη διαφωνία του με τη λογική της ακατάσχετης παροχολογίας στην οποία επιδίδεται (έστω και με δόσεις) η κυβέρνηση.

Μετά το «άδειασμα» από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, πηγές του περιβάλλοντος Πετρόπουλου έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο υφυπουργός «ουδέποτε επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, ουδέποτε επιβεβαίωσε μια τέτοια εκδοχή, αντιθέτως υπογράμμισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει μόνο ο Πρωθυπουργός».

Μπροστά όμως στην δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά όχι χωρίς «δώρα» το κλίμα δεν αναστρέφεται.

Ετσι οι πληροφορίες για τον προεκλογικό «μποναμά», συνολικού ύψους 658 εκατομμυρίων ευρώ, που σχεδιάζουν να δώσουν λίγο πριν το Πάσχα, διέρρευσαν αρχικά μέσω του Τύπου και συγκεκριμένα την εφημερία «Real News».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει όχι μόνο την καταβολή ποσού 200 ευρώ στους συνταξιούχους, αλλά και €250 στους δημοσίους υπαλλήλους για τα κομμένα δώρα της μνημονιακής περιόδου.

Το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ήρθε να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες, διευκρινίζοντας μεν ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό, διαβεβαιώνοντας δε ότι από δημοσιονομικής άποψης, υπάρχει η σχετική ευχέρεια.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώντος ωστόσο φαίνεται να διαφωνεί και έπεται (προεκλογική) συνέχεια…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...