293
Στο πλευρό του Γιάννη Τσιρώνη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης | φωτ. αρχείου

Ξυδάκης ως άλλος Τσιρώνης: Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο, ούτε και τα Κύθηρα!

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 12:59
Στο πλευρό του Γιάννη Τσιρώνη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης
|φωτ. αρχείου

Ξυδάκης ως άλλος Τσιρώνης: Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο, ούτε και τα Κύθηρα!

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 12:59

Ο Γιάννης Τσιρώνης δεν είναι τελικά μόνος στον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τις τουλάχιστον ατυχείς δηλώσεις του για τη γεωγραφική θέση του ακριτικού Καστελόριζου. Ενας ακόμη πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Ξυδάκης ήρθε να συμφωνήσει με τον κ. Τσιρώνη και να μας ενημερώσει για το πού ανήκει τελικά το Καστελόριζο μέσω ενός εξίσου ατυχούς παραλληλισμού με τα… Κύθηρα!

Σε δηλώσεις του στον «ΘΕΜΑ 104,6», αφού απηύθυνε έκκληση «να συζητούμε αυτά τα πράγματα με όρους διεθνούς Δικαίου», ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, θέλησε να σημειώσει -υπερασπιζόμενος τον Γιάννη Τσιρώνη- ότι σύμφωνα με τη διεθνή υδρογραφική υπηρεσία, «το σύστημα του Καστελόριζου δεν είναι στο Αιγαίο, όπως και τα Κύθηρα είναι στο Ιόνιο» (επιμένοντας δηλαδή ότι κανένα από τα δύο νησιά δεν ανήκει γεωγραφικά στο Αιγαίο).

Κατά τα άλλα, επανέλαβε πως «είναι πάγια θέση της Ελλάδας να ασκεί πολιτική με διεθνείς κανόνες απέναντι στην Τουρκία», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το γεγονός ότι «η Ελλάδα έχει νησιά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου, της δίνει πλεονεκτήματα».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις εκδηλώσεις διαρμαρτυρίας και τις σφοδρές αποδοκιμασίες κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, ο κ. Ξυδάκης μίλησε για  «αμαύρωση της εθνικής επετείου».

Υπηρετώντας πιστά το γνωστό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε και αυτός πως  «δεν είναι από όλους ένας αγνός πατριωτισμός», καθώς «υπάρχουν και ακροδεξιοί φασίστες που ξετρυπώνουν ερεθίζοντας τα συναισθήματα πολιτών που δεν έχουν τέτοια πρόθεση και καλλιεργώντας φόβο, πανικό και ψέματα».

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος έκανε λόγο επίσης για «έναν κόσμο που έχει εικόνα θιγόμενου πατριωτισμού και αντιδρά , χωρίς να γνωρίζει όμως τα γεωστρατηγικά δεδομένα στα Βαλκάνια και τι σημαίνει για την Ελλάδα να έχει έναν ειρηνικό γείτονα στα βόρειά της».

Ερωτηθείς, τέλος, για το φιάσκο  με την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζους στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αρκέστηκε να πει πως «έγινε λάθος, απεσύρθη η υποψηφιότητα και προχωράμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...