169
«Θέλετε να περάσετε τα σύνορα; Ξανασκεφτείτε το! Ο Στρατός μας σας περιμένει» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ | Τwitter

Τραμπ στο καραβάνι μεταναστών: Μην έρθετε, ο στρατός μας σας περιμένει

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 17:38
«Θέλετε να περάσετε τα σύνορα; Ξανασκεφτείτε το! Ο Στρατός μας σας περιμένει» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
|Τwitter

Τραμπ στο καραβάνι μεταναστών: Μην έρθετε, ο στρατός μας σας περιμένει

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2018, 17:38

Με το γνωστό απλοϊκό ύφος του ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τις χιλιάδες μεταναστών που κατευθύνονται προς τα νότια σύνορα των ΗΠΑ, να μην επιχειρήσουν να μπουν παράνομα σε αμερικανικό έδαφος.

«Πρόκειται για μία εισβολή στη χώρα μας», υπογράμμισε σε ένα από τα tweets του, αλλά όπως διεμήνυσε, «ο Στρατός μας σας περιμένει».

«Γύριστε σας παρακαλώ πίσω, δεν θα σας επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ αν δεν περάσετε μέσω της νόμιμης διαδικασίας», ήταν μήνυμα που έστειλε ο Τραμπ στο καραβάνι μεταναστών από την Ονδούρα και άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής που πλησιάζουν τα αμερικανικά σύνορα.

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, ανάμεσά τους βρίσκονται μέλη συμμοριών και ορισμένοι «πολύ κακοί άνθρωποι», χωρίς ωστόσο να συνοδεύσει τον ισχυρισμό του αυτό με περαιτέρω στοιχεία.

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται την ίδια ημέρα που έγινε γνωστό ότι η Ουάσιγνκτον στέλνει ή ετοιμάζεται να στείλει περίπου 5.000 στρατιώτες στα σύνορα εν όψει της άφιξης των χιλιάδων μεταναστών.

Το καραβάνι ωστόσο έχει ακόμα να διανύσει περίπου 1.000 μίλια ακόμη μέχρι να φθάσει στο κοντινότερο συνοριακό πέρασμα, στο ΜακΑλεν του Τέξας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...