247
Στις Βρυξέλλες κάνουν εμβόλια ακόμα και μέσα σε σουπερμάρκετ | REUTERS/Bart Biesemans

Το Βέλγιο αγοράζει εμβόλια για την… τέταρτη δόση

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 15:44
Στις Βρυξέλλες κάνουν εμβόλια ακόμα και μέσα σε σουπερμάρκετ
|REUTERS/Bart Biesemans

Το Βέλγιο αγοράζει εμβόλια για την… τέταρτη δόση

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 15:44

Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν όπως φαίνεται οι Βέλγοι, οι οποίοι παρήγγειλαν ήδη εμβόλια της Pfizer για την… τέταρτη δόση, τη στιγμή που μόνο τρεις στους 10 κατοίκους του πλανήτη έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Οπως αναφέρουν τα βελγικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση της χώρας αναμένει ότι θα είναι πιθανότατα απαραίτητος ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού τόσο το 2022 όσο και το 2023.

«Το Βέλγιο συμμετέχει στη μεγάλη σύμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για 900 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer», επιβεβαίωσε πριν από δύο ημέρες εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας, Φρανκ Βαντεμπρούκε. «Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε προκρατήσει το μερίδιό μας για το 2022 και το 2023 για να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε εμβολιασμό, εάν είναι απαραίτητο», τόνισε.

Στο μεταξύ, η αρμόδια επιτροπή για τον εμβολιασμό παρακολουθεί τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών και θα ενημερώσει εάν συνιστάται μια τρίτη δόση ή ενδεχομένως μια τέταρτη δόση εμβολίου για άλλες ομάδες του πληθυσμού.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της επιτροπής για τον εμβολιασμό, Ντιρκ Ραμάκερς, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προς το παρόν να εξεταστεί το ενδεχόμενο τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό για το σύνολο του πληθυσμού. «Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει απολύτως κανένα επιστημονικό επιχείρημα για την εξέταση μιας τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό. Είναι επίσης πολύ νωρίς για να σκεφτούμε μια πιθανή τέταρτη δόση για τους πιο ευάλωτους. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πρώτα τις επιπτώσεις της τρίτης δόσης», δήλωσε ο Ραμάκερς.

Προς το παρόν, στο Βέλγιο, η τρίτη δόση χορηγείται σε άτομα με ανοσοκαταστολή, σε κατοίκους γηροκομείων και σε άτομα άνω των 65 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...