576
Το Μουσείο του Τζορτζ Λούκας που θα κατασκευαστεί στο εκθεσιακό Κέντρο Λος Άντζελες μοιάζει σα να έχει ξεπηδήσει από τον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών του | Lucas Museum of Narrative Art/Facebook

Το μουσείο των παραμυθιών του Τζoρτζ Λούκας στο Λος Αντζελες

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2017, 07:29
Το Μουσείο του Τζορτζ Λούκας που θα κατασκευαστεί στο εκθεσιακό Κέντρο Λος Άντζελες μοιάζει σα να έχει ξεπηδήσει από τον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών του
|Lucas Museum of Narrative Art/Facebook

Το μουσείο των παραμυθιών του Τζoρτζ Λούκας στο Λος Αντζελες

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2017, 07:29

Το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ενέκρινε ομόφωνα τα σχέδια για το Μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης του Τζoρτζ Λούκας, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τον δημιουργό του Star Wars και τη σύζυγό του Μέλοντι Χόμπσον. Και θα περιλαμβάνει εκθέματα από την παλαιολιθική περίοδο και τις αναπαραστάσεις, που βρέθηκαν στην επιφάνεια φυσικών τοιχωμάτων σπηλαίων μέχρι την εποχή του Ιντιάνα Τζόουνς και του Νταρθ Βέιντερ.

Προηγουμένως το ζευγάρι είχε προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, να πείσει τις πόλεις του Σαν Φρανσίσκο και του Σικάγο, αντίστοιχα, να αναλάβουν το έργο, το οποίο αγκαλιάστηκε τελικά από  το Λος Άντζελες, την παγκόσμια πρωτεύουσα των κινηματογραφικών επιχειρήσεων. «Από την αρχή το είχαμε πει ότι η δύναμη ήταν πολύ ισχυρή εδώ στο Λος Άντζελες», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Έρικ Γκαρτσέτι, μετά την ψηφοφορία. Είπε, ακόμη, ότι το μουσείο, το οποίο έρχεται μαζί με δωρεά 400 εκατομμυρίων δολαρίων από το ζευγάρι, ήταν «το μεγαλύτερο ιδιωτικό δώρο στην πόλη μας, στην πολιτεία μας ή στην ιστορία του έθνους μας».

1524183_829808860392472_4347862780269174076_o
Το Μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης θα κατασκευαστεί στο Εκθεσιακό Πάρκο του Λος Άντζελες

Το Μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης θα κατασκευαστεί στο Εκθεσιακό Πάρκο, κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Κέντρο Διάδοσης των Επιστημών της Καλιφόρνια, το μεγάλο αθλητικό στάδιο Memorial Coliseum, το οποίο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932 και του 1984, αλλά και το alma mater του Τζορτζ Λούκας, το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, όπου φοίτησε ο μεγάλος αμερικανός σκηνοθέτης τη δεκαετία του 1960. Ο δήμαρχος ονόμασε το μουσείο «νέο κόσμημα που θα βρίσκεται στο κέντρο του στέμματος», ενώ δήλωσε ακόμη ότι θα φέρει στο Λος Άντζελες 1.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της ανέγερσής του και 350 μόνιμες θέσεις όταν θα ανοίξει, ίσως ήδη από το 2021.

Την περασμένη Τρίτη  ο Τζωρτζ Λούκας και η σύζυγός του παρουσίασαν σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο του Λος Άντζελες, το όραμά τους για το μουσείο, στο οποίο θα εκτεθούν αντικείμενα από την δική τους συλλογή έργων τέχνης αλλά και από δημοφιλείς ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών που γύρισε ο σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών Times, στην πρόσφατη ομιλία του ο Λούκας επανέλαβε ότι το μουσείο του θα επικεντρωθεί στην ιστορία της αφηγηματικής τέχνης, από τις ημέρες των σπηλαίων  μέχρι την εποχή των ψηφιακών ταινιών.

 (Frederick M. Brown/Getty Images/Ideal Images)
O Τζoρτζ Λούκας και η σύζυγός του Μέλοντι Χόμπσον θα χρηματοδοτήσουν εξ ολοκλήρου την κατασκευή του Μουσείου Αφηγηματικής Τέχνης (Frederick M. Brown/Getty Images/Ideal Images)

Ο πρόεδρος του μουσείου Ντον Μπατσιγκαλούπι, δήλωσε, επίσης, ότι στα εκθέματα θα περιλαμβάνονται storyboards, κοστούμια, σκηνικά και άλλα αντικείμενα από τα γυρίσματα του Μάγου του Οζ, της Καζαμπλάνκα και άλλων κλασικών ταινιών στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς -τις οποίες ο επινόησε ο Τζορτζ Λούκας μαζί με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ- και ο Πόλεμος των Άστρων.

«Θα εκπροσωπούνται τα πάντα από το φωτόσπαθο του Λουκ Σκαϊγουόκερ μέχρι το κοστούμι και το κράνος του Νταρθ Βέιντερ», δήλωσε ο κ. Μπατσιγκαλούπι. Μεταξύ άλλων, στα εκθέματα θα περιλαμβάνονται, επίσης,πίνακες του Ντεγκά και του Ρενουάρ και εικονογραφήσεις της Μπέατριξ Πότερ.

Ο Τζορτζ Λούκας ήταν ειλικρινής για το ταξίδι του μουσείου του, που έληξε στο Λος Άντζελες αντί για το Σαν Φρανσίσκο ή το Σικάγο: «Ήθελα να το φτιάξω στην πατρίδα μου. Είπαν όχι. Η Μέλοντι ήθελε να το βάλει στην δική της πατρίδα. Είπαν όχι. Βασικά στενοχωρηθήκαμε και οι δύο. Και τότε είπαμε: “Εντάξει, ας καθαρίσουμε με τα διοικητικά συμβούλια και ας βρούμε ένα μέρος που πραγματικά θα το θέλει”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...