1123
Ο Ρονάλντο δεν βιώνει και τις καλύτερες μέρες της ποδοσφαιρικής του καριέρας | Reuters

Το «δράμα» του Κριστιάνο Ρονάλντο

Sportscaster Sportscaster 21 Οκτωβρίου 2022, 16:03
Ο Ρονάλντο δεν βιώνει και τις καλύτερες μέρες της ποδοσφαιρικής του καριέρας
|Reuters

Το «δράμα» του Κριστιάνο Ρονάλντο

Sportscaster Sportscaster 21 Οκτωβρίου 2022, 16:03

Απέμεναν 30 δευτερόλεπτα και άλλα πέντε λεπτά έξτρα χρόνου για να λήξει το ματς, το οποίο είχε, ήδη, κριθεί, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικούσε την Τότεναμ με 2-0. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο, δεν περίμενε να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Φορώντας το πορτοκαλί γιλέκο των αναπληρωματικών, πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Athletic, έφυγε εντελώς από το «Ολντ Τράφορντ». Χωρίς να πει κουβέντα στον προπονητή του, ή σε κάποιον άλλον αξιωματούχο του συλλόγου.

Οι πιο παρατηρητικοί είχαν αντιληφθεί πως η συμπεριφορά του ήταν παράξενη μερικά λεπτά νωρίτερα, όταν ο Ερικ τεν Χαγκ του ζήτησε να σηκωθεί για «ζέσταμα». Οι κινήσεις του ήταν νωχελικές, ενώ φορούσε ακόμη το διαμαντένιο σκουλαρίκι του. Κάτι τον είχε ενοχλήσει. Οσοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα του, εύκολα μπορούν να φανταστούν τι ήταν αυτό. Ο Ρονάλντο δεν αντέχει να μην παίζει. Πολύ περισσότερο, δεν ανέχεται να μπαίνει ως αλλαγή σε έναν αγώνα που έχει, ουσιαστικά, τελειώσει. Η Daily Mail έγραψε ότι ο ολλανδός τεχνικός του έδωσε εντολή να περάσει στον αγωνιστικό χώρο, κι εκείνος αρνήθηκε. Σε κάθε περίπτωση, η αποχώρησή του από το γήπεδο χωρίς την άδεια του προπονητή αποτελεί ένα πολύ σοβαρό παράπτωμα.

«Θα το χειριστώ αύριο», είπε λίγη ώρα αργότερα ο τεν Χαγκ στους δημοσιογράφους που του ζήτησαν να σχολιάσει την… ανταρσία του πορτογάλου σούπερ-σταρ. Πράγματι, την επόμενη μέρα η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι ο παίκτης δεν θα βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», και ότι για τρία 24ωρα θα προπονείται μόνος του. Μια ματιά στις τοποθετήσεις των οπαδών στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου μαρτυρά τον διχασμό στη λαϊκή του βάση. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο τεν Χαγκ δεν σεβάστηκε τον Κριστιάνο. Κάποιοι άλλοι, ότι ο Κριστιάνο δεν σεβάστηκε το club.

Την αρχή της ιστορίας θα πρέπει να την αναζητήσουμε λίγο πίσω στο χρόνο. Ολο το καλοκαίρι τον περίμεναν στο Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ και ο τεν Χαγκ, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο «CR7» είχε σκοπό να επιστρέψει, ή όχι. Οταν, τελικώς, έκανε την εμφάνισή του (επειδή ο ατζέντης του βρήκε κλειστές όσες πόρτες χτύπησε), είχε χάσει όλη την προετοιμασία. Ο προπονητής του, με το δίκιο του, είχε σχεδιάσει την ομάδα χωρίς εκείνον. Στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της Γιουνάιτεντ, με τη Ράγιο Βαγιεκάνο, τον περιέλαβε στην αρχική 11αδα. Αλλά, όταν τον απέσυρε από το ματς, στο ημίχρονο, ο Πορτογάλος αποχώρησε από το «Ολντ Τράφορντ». Ο Ολλανδός δεν τον τιμώρησε, όμως η υπομονή του είχε εξαντληθεί.

Ο Ρονάλντο απαιτεί να παίζει «παντού και πάντα». Επειδή είναι αυτός που… ήταν. Ο τεν Χαγκ, από την άλλη, δεν χάνει ευκαιρία να επαναλαμβάνει πως όλοι οι παίκτες, χωρίς καμία εξαίρεση, πρέπει να του αποδεικνύουν, διαρκώς, ότι αξίζουν μια θέση στην 11αδα. Για το καλό της ομάδας. Κανείς δεν θα διαφωνούσε μαζί του, αν δεν είχε δώσει δικαιώματα στον «CR7» και τους θαυμαστές του να πιστεύουν ότι τον αντιπαθεί. Στην αναμέτρηση με την Εβερτον ο Ρονάλντο μπήκε ως αλλαγή και πέτυχε το νικητήριο γκολ. Αλλά την αμέσως επόμενη αγωνιστική, απέναντι στη Νιούκαστλ, ο προπονητής τον έβγαλε από το ματς στο 70′ (στο 0-0), αν και ήταν ο πιο δραστήριος επιθετικός του: του είχαν ακυρώσει ένα γκολ, και του είχαν αρνηθεί ένα πέναλτι. Προχθές, εναντίον της Τότεναμ, ο τεν Χαγκ δικαιώθηκε που τον άφησε στον πάγκο. Η Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της εδώ και χρόνια. Αλλά ήταν λάθος του, που τον σήκωσε για προθέρμανση στην εκπνοή του αγώνα – έμοιαζε με «καψόνι».

Λάθος ήταν και η αντίδραση του Κριστιάνο – να φύγει από το γήπεδο πριν τελειώσει το ματς. Δεν προσέβαλε μόνο τον προπονητή του, αλλά και τους συμπαίκτες του, τους οπαδούς που πέρυσι τον καλοδέχτηκαν στην ομάδα τους, τον σύλλογο που πληρώνει τις ιλιγγιώδεις αποδοχές του, και φιλοξενεί στις ακαδημίες του τον 11χρονο γιο του, Κριστιάνο Ρονάλντο Τζούνιορ. Και το ερώτημα είναι, γιατί το έκανε; Τι προσπαθεί να πετύχει με αυτόν τον τρόπο;

Η πολύλογη ανάρτησή του στο Instagram, αργά το βράδυ της Πέμπτης, δείχνει πως δεν υπήρχε κάποια σκοπιμότητα. Επικαλείται την «ένταση της στιγμής» και δηλώνει μεταμέλεια, έστω αποφεύγοντας τη λέξη «συγγνώμη».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Επρόκειτο, μάλλον, για μια παρόρμηση του εγωιστή Ρονάλντο, η οποία κινήθηκε από τη μεγάλη του απογοήτευση για τον παραγκωνισμό του, ή από την ανάγκη του να βρίσκεται, διαρκώς, στο προσκήνιο, ακόμη και για τους λάθος λόγους. Δυσκολεύεται να αποδεχτεί ότι τα χρόνια έχουν περάσει (σε λίγους μήνες κλείνει τα 38) και ότι, πλέον, δεν εξαιρείται από τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους ποδοσφαιριστές. Οπως αναφέρουν βρετανικά media, η βοήθεια που ζήτησε από διακεκριμένο ψυχολόγο δεν έχει να κάνει μόνο με τον χαμό του νεογέννητου παιδιού του.

Τώρα προπονείται με την Κ-21 της Γιουνάιτεντ. Θα πληρώσει ένα γερό πρόστιμο, και θα επιστρέψει στην πρώτη ομάδα. Αλλά είναι αμφίβολο αν έχει πειστεί ότι η ρήση του προπονητή – θρύλου του συλλόγου, σερ Αλεξ Φέργκιουσον, πως «κανένας παίκτης δεν είναι μεγαλύτερος από το club», δεν αφορά μόνο τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...