159
Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαν να αποκρούσουν οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση της Βόρειας Κορέας | REUTERS/Kim Hong-Ji

Το αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ θα είναι έτοιμο στη Νότια Κορέα εντός των ημερών

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2017, 20:00
Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαν να αποκρούσουν οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση της Βόρειας Κορέας
|REUTERS/Kim Hong-Ji

Το αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ θα είναι έτοιμο στη Νότια Κορέα εντός των ημερών

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2017, 20:00

Το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα το οποίο θα αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα προκειμένου να αναχαιτίσει τυχόν επίθεση από τη Βόρεια Κορέα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει εντός των επόμενων ημερών, διαβεβαίωσε ο ναύαρχος Χάρι Χάρις, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ασία και τον Ειρηνικό.

Καταθέτοντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων του Κογκρέσου, ο ναύαρχος Χάρις εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να αποκρούσουν οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση της Βόρειας Κορέας εναντίον αμερικανικού αεροπλανοφόρου. Πρόσθεσε όμως ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει, παράλληλα, να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης των αντιπυραυλικών, αμυντικών δυνατοτήτων της στη Χαβάη.

Ο υψηλόβαθμος αμερικανός στρατιωτικός προειδοποίησε, επίσης, ότι το σημείο καμπής θα φτάσει για τις ΗΠΑ όταν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, αποκτήσει τη στρατιωτική δυνατότητα να υλοποιήσει τις απειλές του προς την Ουάσιγκτον – αναφερόμενος, προφανώς, στο βαλλιστικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Carl Vinson και τα πολεμικά σκάφη που το συνοδεύουν αναμένεται να φτάσουν στην κορεατική χερσόνησο στο τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...