260
Αϊγου, Τζαντ, Πασκουάλ, Φάουλερ, Σουίφτ και μία ανώνυμη γυναίκα (από αριστερά προς τα δεξιά) στο εξώφυλλο του περιοδικού | time.com

Time – Πρόσωπα της Χρονιάς : οι γυναίκες που έσπασαν τη σιωπή για την παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 16:13
Αϊγου, Τζαντ, Πασκουάλ, Φάουλερ, Σουίφτ και μία ανώνυμη γυναίκα (από αριστερά προς τα δεξιά) στο εξώφυλλο του περιοδικού
|time.com

Time – Πρόσωπα της Χρονιάς : οι γυναίκες που έσπασαν τη σιωπή για την παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 16:13

Τις περισσότερο ή λιγότερο προβεβλημένες γυναίκες που κατάφεραν να σπάσουν τον κανόνα της σιωπής για την σεξουαλική παρενόχληση που έχουν υποστεί και να μιλήσουν θαρραλέα και δημόσια για την περιπέτεια τους χαρακτηρίζει το περιοδικό Time Πρόσωπα της Χρονιάς.

Στο εξώφυλλο εικονίζονται πέντε γυναίκες: η ακτιβίστρια Αντάμα Αϊγου, η ηθοποιός Ασλεϊ Τζαντ, μία από τις πρώτες που μίλησαν για την παρενόχληση που υπέστησαν από τον μεγαλοπαραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, η μηχανικός της Uber Σούζαν Φάουλερ και η εργάτρια στη συλλογή φράουλας Ισαμπέλ Πασκουάλ.

Μια συμβολική λεπτομέρεια με ουσία. Στην άκρη φαίνεται το χέρι μίας πέμπτης γυναίκας που μίλησε στο περιοδικό ανώνυμα, φοβούμενη απειλές για τη ζωή της.

Γυναίκες και άνδρες, από κάθε εισοδηματική τάξη, από κάθε εργασία και από κάθε γωνιά του κόσμου, μίλησαν δημόσια για την παρενόχληση που υπέστησαν, τονίζει το περιοδικό στο κεντρικό άρθρο.

Στην δεύτερη και την τρίτη θέση των επιδραστικών προσωπικοτήτων είναι δύο πρόεδροι, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ.

Πέρυσι το πρόσωπο  της χρονιάς ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, μια μάλλον αναμενόμενη ανάδειξη γιατί τα τελευταία χρόνια κάθε νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ έχει σχεδόν εξασφαλισμένη την ανάδειξη λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη του.

Ο Τραμπ προ ημερών είχε υπονοήσει ότι τον προσέγγισαν από το περιοδικό για να τον ενημερώσουν ότι θα είναι και πάλι πρόσωπο της χρονιάς, κάτι που το Time διέψευσε. Τελικά, δεν ήταν ο Τραμπ, αλλά κατά κάποιο τρόπο τα θύματα της νοοτροπίας του, οι γυναίκες που έχουν παρενοχληθεί και βρήκαν το θάρρος να το καταγγείλουν.

Το περιοδικό έχει καθιερώσει την ανάδειξη του Προσώπου της Χρονιάς εδώ και σχεδόν 90 χρόνια (αρχικά ήταν Ανδρας της Χρονιάς).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...