435
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη με τα στελέχη της «Παπουτσάνης» | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Τηλεξενάγηση Μητσοτάκη στη γραμμή παραγωγής απολυμαντικών της «Παπουτσάνης»

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 17:33
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη με τα στελέχη της «Παπουτσάνης»
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Τηλεξενάγηση Μητσοτάκη στη γραμμή παραγωγής απολυμαντικών της «Παπουτσάνης»

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 17:33

Το παράδειγμα της εταιρείας «Παπουτσάνης», για το πώς εν μέσω κρίσης, όπως αυτής του κορονοϊού, μπορεί να αντιμετωπιστεί έγκαιρα μία γραφειοκρατική δυστοκία του συστήματος και να γίνει υποδειγματική προσαρμογή των λειτουργιών μιας επιχείρησης προς όφελος του πολίτη, εξήρε ο Πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Πέμπτης με στελέχη της εταιρείας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και οι αρμόδιες αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόθεση της «Παπουτσάνης», παρέχοντας ταχύτατα όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, ώστε να στρέψει την παραγωγική της ικανότητα στην παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών.

Με τον τρόπο αυτό, η  ελληνική εταιρεία -που σήμερα αποτελεί μία εκ των μεγαλύτερων παραγωγών σαπουνιών και υγρών καλλυντικών στην Ευρώπη- αξιοποίησε την τεχνογνωσία και τις παραγωγικές δυνατότητές της προκειμένου να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στον περιορισμό διασποράς του ιού, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών, ώστε να καλύψει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις ανάγκες της χώρας.

Την τρέχουσα περίοδο από την «Παπουτσάνης» παράγονται 150.000 φιαλίδια τσέπης ανά 24 ώρες επί επταήμερης βάσης, ενώ εφόσον υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη η παραγωγή μπορεί να ανέλθει σε 250.000 φιαλίδια ανά 24 ώρες.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε σε πραγματικό χρόνο και σύνδεση με τη μονάδα της «Παπουτσάνης» στη Ριτσώνα, ξενάγηση στη γραμμή παραγωγής των απολυμαντικών.

Η Ελλάδα, μοναδική χώρα στην Ε.Ε. με  επάρκεια στα αντισηπτικά

Κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Καταρχάς, συγχαρητήρια. Χαίρομαι πάρα πολύ που πάνω στην κρίση καταφέραμε με συνοπτικές διαδικασίες και αντιμετωπίσαμε μία γραφειοκρατική δυστοκία του συστήματος που καταλαβαίνω ότι, εάν δεν παρεμβαίνουμε σύντομα, η σχετική άδεια διάθεσης θα μας έπαιρνε κανένα χρόνο.

Και νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό που καταφέραμε και επιταχύναμε τις διαδικασίες και θα υπάρχει από ότι γνωρίζω πια επάρκεια αντισηπτικών στην αγορά και ότι αυτό γίνεται με εγχώρια παραγωγή, κάτι το οποίο θα πρέπει να μας απασχολήσει και συνολικά, αγαπητέ Αδωνι, την επόμενη μέρα.

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε παραγωγή προϊόντων στην Ελλάδα, ώστε να υποκαταστήσουμε εισαγωγές, ειδικά σε κρίσιμα προϊόντα τα οποία μπορεί να μας χρειαστούν σε μία στιγμή κρίσης».

Με τη σειρά του ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πώς δρομολογήθηκε ταχύτατα η διαδικασία και στην πορεία που ακολουθήθηκε έως την υλοποίηση.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε από την πλευρά του ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διαθέτει επάρκεια στα αντισηπτικά.

Στην τηλεδιάσκεψη εκ μέρους της εταιρείας συμμετείχαν ο Μενέλαος Τασόπουλος, διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία όλων των φορέων προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η παραγωγή, ενώ ο Μιχάλης Δρογκάρης, διευθυντής του εργοστασίου στη Ριτσώνα, εξήγησε στον Πρωθυπουργό τη διαδικασία παραγωγής σε πραγματικό χρόνο.