333
Η Μπέτυ Μπαζιάνα: θα ήθελε να είχε συναντήσει τον Φιντέλ Κάστρο (φωτογραφία αρχείου) | ΓτΠ ANDREA BONETTI

Τι λέει η Μπέτυ Μπαζιάνα στην πρώτη συνέντευξή της

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 19:01
Η Μπέτυ Μπαζιάνα: θα ήθελε να είχε συναντήσει τον Φιντέλ Κάστρο (φωτογραφία αρχείου)
|ΓτΠ ANDREA BONETTI

Τι λέει η Μπέτυ Μπαζιάνα στην πρώτη συνέντευξή της

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 19:01

Την πρώτη της συνέντευξη παραχώρησε η Μπέτυ Μπαζιάνα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» – η οποία θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή, λόγω της αργίας των Θεοφανείων.

Πρόκειται για μια σπάνια δημόσια παρέμβαση της συντρόφου του Πρωθυπουργού, όχι μόνο επειδή είναι η πρώτη φορά που μιλά η ίδια, αλλά και επειδή δεν συνηθίζεται να μιλούν στα ελληνικά ΜΜΕ οι σύζυγοι των εν ενεργεία πρωθυπουργών. Κάτι αντίστοιχο δεν είχε συμβεί ούτε με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά ούτε και με τον Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με την ίδια, στη διάρκεια μιας περιόδου με έντονα πολιτικά γεγονότα, εκείνη δεν έβρισκε κανέναν λόγο να μιλήσει, δεν αναγνώριζε κανέναν «ρόλο» που θα της επέβαλε να τοποθετηθεί ως σύζυγος του Πρωθυπουργού. Ούτε τώρα επιλέγει, όπως λέει, να μιλήσει ως έχουσα ρόλο, αλλά ως πολίτης.

Είπε, λοιπόν, στην Εφη Μαρίνου: «Η Ιστορία έχει καταγράψει τη διαφορά ήθους και πολιτικής» και τόνισε: «Δεν δέχομαι κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. Αν ξέρετε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού να μου το πείτε. Πρώτη εγώ θα βγω στους δρόμους».

Σε μία συνέντευξη-ποταμό, τεσσάρων σελίδων, επισημαίνει: «Ο κόσμος των παραδείσιων τόπων ανήκει σε διαφορετικό από μένα αξιακό σύστημα. Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται αξία η ιδιώτευση, το προσωπικό κέρδος σε βάρος του κοινού καλού και του δίκιου;».

Για πρώτη φορά, λοιπόν, μιλά δημόσια ως πολίτης και αναφέρεται στα δραματικά γεγονότα μέσα και έξω από το Μαξίμου, το καλοκαίρι του 2015. «Ο Τσίπρας το πήγε ως το όριο της αντοχής που είχε η χώρα. Μέσα σ’ αυτή τη δίνη δεν άλλαξε τον χάρτη των αξιών του, δεν τάχτηκε υπέρ των ισχυρών, είναι πάντα με την πλευρά των ανθρώπων του μόχθου».

Αποκαλύπτει ότι θα ήθελε να είχε συναντήσει τον Φιντέλ Κάστρο και τονίζει: «Η εξουσία, ακόμα και η αριστερή, χτυπάει σε πολύ εσωτερικές χορδές του ανθρώπου, έχει να κάνει με την αυταρέσκειά του, την εικόνα του εαυτού του, ακόμα και με τη λίμπιντό του. Ο ναρκισσισμός καιροφυλακτεί. Ίσως η ψυχανάλυση να βοηθούσε τους πολιτικούς… Αλλά ποιος αντέχει να συγκρουστεί με το είδωλό του;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...