482
|

Συγκίνηση στον τελευταίο αποχαιρετισμό του Γκέραρντ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 16:36

Συγκίνηση στον τελευταίο αποχαιρετισμό του Γκέραρντ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 16:36

Παρά τη βροχή πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στο τελευταίο αντίο στον Ευγένιο Γκέραρντ. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Ελιά, στον νομό Ηρακλείου, όπου από το μεσημέρι η σορός του σπουδαίου τεχνικού του ποδοσφαίρου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Συντετριμμένοι, συγγενείς, φίλοι και παλιοί ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, ο σημερινός προπονητής της ομάδας Νίκος Παπαδόπουλος και στελέχη της διοίκησης του Ερασιτέχνη, αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά τον μεγάλο Ολλανδό.

Το φέρετρο μετέφεραν οι Ηλίας Πουρσανίδης, Μανώλης Δερμιτζάκης, Μύρων Σηφάκης και Μανώλης Πατεμτζής, μαζί με τα παιδιά της συζύγου του Κατερίνας, Μάνο και Μηνά Παπαδάκη (μαζί στη φωτογραφία κάτω).

288636
Συντετριμμένος στην εξόδιο ακολουθία ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ηλίας Πουρσανίδης

288630

288631
Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο νυν προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος κατά τον αποχαιρετισμό στον μεγάλο Ολλανδό

«Ένας λεβέντης, ένας αγωνιστής της ζωής, που ήρθε από την Ολλανδία, την πατρίδα του, κι έδωσε τη μορφή της ταυτότητάς του, όχι μόνο στην Ελιά, όχι μόνο στην Ελλάδα, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά παντού», είπε στην αρχή του επικήδειου ο ιερέας του Αγίου Παντελεήμονα για να συμπληρώσει:

«Ένας άνθρωπος που είχε αξία όπου κι αν βρισκόταν, που ακτινοβολούσε σαν φωτεινό αστέρι. Βρισκόταν 20 χρόνια στην Ελιά και η ευγένειά του ήταν πολύ μεγαλύτερη από το όνομά του. Αγαπούσε την Κατερίνα, τα παιδιά της Κατερίνας, τον κόσμο της Ελιάς. Έδωσε την καρδιά του και του άρεσε να λέει ‘το χωριό μου η Ελιά’. Ήθελε να νιώσει Κρητικός. Συνήθιζε να λέει ‘γεννήθηκα κάπου αλλού, αλλά αν ξαναγεννιόμουν, θα ήθελα να γεννηθώ στην Κρήτη».

Μάλιστα, αποκάλυψε και μία ανέκδοτη ιστορία: «Κάποια στιγμή, πήρε μια αποζημίωση από έναν αθλητικό φορέα. Τότε, είχε έρθει και μου είχε τάξει μια δωρεά. Εγώ του απάντησα ‘σιγά, όλοι το ίδιο λένε’. Όταν την εισέπραξε, μου την προσέφερε όλη, με την προϋπόθεση να μην βγει τίποτα στη δημοσιότητα μέχρι να πεθάνει. Γι’ αυτό σας λέω τώρα την ιστορία».

Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, το μήνυμα από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννη Δανδάλη, με δήλωση του στην επίσημη σελίδα του συλλόγου:

«Τον Ευγένιο Γκέραρντ, τον έζησα σαν φίλαθλος της ομάδας και όχι σαν παράγοντας.Είναι για το σύλλογο μας, ένα γύρισμα σελίδας, ο χαμός του. Το οποίο μάλιστα συνδυάζεται με μια δύσκολη στιγμή, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο σύλλογος.Ο Γκέραρντ υπήρξε ένας προπονητής σύμβολο, που ήταν πολλά χρόνια μπροστά.Είχε βέβαια τα εργαλεία για να δουλέψει, όπως τις συνθήκες, αλλά και τους παίκτες, ωστόσο είχε και την προσωπικότητα, αλλά και γνώση για να διαχειριστεί όλα αυτά σωστά. Ο σύλλογος μας του οφείλει πολλά και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.Συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Εντυπωσιακό ήταν τέλος το αντίο της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 στον κρητικό Ευγένιο Γκέραρντ με μία εμβληματική φωτογραφία:

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News