217
|

Τι απαντά ο Ιβάν Σαββίδης στους New York Times

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 15:25

Τι απαντά ο Ιβάν Σαββίδης στους New York Times

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 15:25

«Ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα ευφάνταστα σενάρια που αναμασά το κακόβουλο, υποβολιμαίο και συκοφαντικό δημοσίευμα των New York Times». Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη ο DIMERA Group, εταιρεία του επιχειρηματία, απαντώντας στο πολυσυζητημένο δημοσίευμα της νεοϋορκέζικης εφημερίδας περί εμπλοκής του κ. Σαββίδη σε προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών για λογαριασμό της Ρωσίας.

Ο κ. Σαββίδης μιλά για προσπάθεια «συγκεκριμένων κέντρων» να τον εμπλέξουν σε γεωπολιτικά παιχνίδια στην περιοχή και απειλεί τους New York Times με εξώδικο.

«Σε μία κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία βασισμένη σε σενάρια ψυχροπολεμικού μυθιστορήματος άλλων εποχών, εξελίσσεται η εμμονική και ταυτοχρόνως αποτυχημένη προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων να εμπλέξουν τον επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και διαψεύδεται κάθε σχέση ή εμπλοκή του επιχειρηματία με όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

«Σε αυτό το πλαίσιο», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «οι νομικοί μας σύμβουλοι εξετάζουν ήδη τη δυνατότητα κοινοποίησης εξωδίκου προς τη διεύθυνση του συγκεκριμένου μέσου καθώς και τις μετέπειτα νομικές ενέργειες για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων μας».

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι ο κ. Σαββίδης «παραμένει αποκλειστικά και μόνον αφοσιωμένος στην αποτελεσματική υλοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών του σχεδίων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας εμπράκτως στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».