407
Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στους «Αταίριαστους» | YouTube/SKAI

Θεοδωρικάκος: Αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία στα AEI – Θα τα πούμε με Μπακογιάννη

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 11:54
Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στους «Αταίριαστους»
|YouTube/SKAI

Θεοδωρικάκος: Αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία στα AEI – Θα τα πούμε με Μπακογιάννη

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 11:54

Πρεμιέρα με περιπολίες στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Πολυτεχνειούπολή και την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, θα κάνει στις αρχές του επομένου μήνα η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Τα παιδιά της ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) αύριο ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους, θα πάρουν ολιγοήμερη άδεια, και αρχές Ιουνίου ξεκινούν τις περιπολίες στα δύο μεγάλα κάμπους, αρχίζοντας από το ΑΠΘ, και συνέχεια στους χώρους Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης» ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Περιμένουμε», ωστόσο, συμπλήρωσε, «από τις πρυτανικές αρχές να βάλουν τουρνικέ γιατί βασική αποστολή των ΟΠΠΙ θα είναι η ελεγχόμενη είσοδος εντός των χώρων των πανεπιστημίων».

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί και το εφαρμοστικό Προεδρικό Διάταγμα του νόμου για τις ΟΠΠΙ.

«Στο ΑΠΘ -τόνισε- η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τον πρύτανη έβαλε τέλος σε μια κατάληψη 34 ετών. Ο πρύτανης έχει αποφασίσει κατασκευή βιβλιοθήκης, η ΕΛ.ΑΣ, όχι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία -όπως θέλησε να διευκρινίσει ο υπουργός- θα βρίσκεται στο χώρο του πανεπιστήμιου για να διασφαλιστεί ο χώρος και να αποδοθεί σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές».

Οσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας γενικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος επέμεινε ότι «η Αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της». «Εχουμε υπερδιπλασιάσει τις νυχτερινές περιπολίες, όταν παρέλαβα τη θέση περιπολούσαν κάθε βραδύ 60 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ, σήμερα περιπολούν 150 τα βράδια. Είναι παράγοντας που βοηθάει στη σχετική μείωση της εγκληματικότητας κατά 30% περίπου, ενώ έχουμε ενισχύσει με 1.000 αστυνομικούς τα ΑΤ στο Λεκανοπέδιο» ανέφερε ενδεικτικά, αναγνωρίζοντας πάντως πως υπάρχει υποστελέχωση.

«Αγωνιζόμαστε σκληρά να ενισχύσουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών -ειδικά της Ομάδας ΔΙΑΣ- περνούν από εκπαίδευση που θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου και ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, απελευθερώνοντας αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν τη δουλειά τους. Μόνο την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η ΕΛ.ΑΣ κατέγραψε 330 παραβάσεις για “κόντρες” αυτοκινήτων στου Παπάγου, στη Λεωφόρο Σχιστού και στην Παραλιακή. Εγιναν περίπου 73 συλλήψεις, αφαιρέθηκαν διπλώματα, ενώ στη τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης την εβδομάδα που πέρασε, καταγράφηκαν 1.000 παραβάσεις. Ο νόμος είναι ο νόμος, και θα τηρείται από όλους. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε, και αυτό κάνει η ΕΛΑΣ» υπογράμμισε  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε και για την πρόσφατη σύγκρουσή του με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, γνωστοποιώντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με αντιπροσωπεία του Δήμου (επικεφαλής της οποία θα είναι ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης) για να εξεταστούν περαιτέρω τα προβλήματα ασφάλειας στην πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...