202
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ακούει προσεκτικά τον Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, στο Ευρωκοινοβούλιο, την Τετάρτη | REUTERS

Τελεσίγραφο Γιούνκερ: Η 12η Απριλίου τελευταία προθεσμία για τη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2019, 16:55
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ακούει προσεκτικά τον Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, στο Ευρωκοινοβούλιο, την Τετάρτη
|REUTERS

Τελεσίγραφο Γιούνκερ: Η 12η Απριλίου τελευταία προθεσμία για τη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2019, 16:55

Μέχρι τις 12 Απριλίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί η συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, αν η χώρα θέλει να πάρει παράταση για την αποχώρησή της έως τις 22 Μαΐου. Αυτό είναι το τελεσίγραφο που έδωσε η Κομισιόν, μέσω του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην Τερέζα Μέι.

Μιλώντας την Τετάρτη, στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Γιούνκερ είπε πως η 12η Απριλίου είναι η τελευταία ημέρα, που μπορεί να αποδεχθεί η Επιτροπή, ώστε να μην διαταραχθεί η διαδικασία των ευρωεκλογών, που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου και η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ.

«Βάσει των δηλώσεων της βρετανίδας πρωθυπουργού χθες το βράδυ, θεωρώ ότι έχουμε λίγες ημέρες παραπάνω, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε θέση να εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης με βιώσιμη πλειοψηφία έως τις 12 Απριλίου, τότε η ΕΕ πρέπει από την πλευρά της να αποδεχτεί μία παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου», είπε ο Γιούνκερ.

Η Μέι συναντάται το απόγευμα της Τετάρτης με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτη του Εργατικού Κόμματος για να συζητήσουν τις εξελίξεις και να προσπαθήσουν να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση στο αδιέξοδο του Brexit.

Το Εργατικό Κόμμα είναι έτοιμο να συζητήσει σοβαρά με την πρωθυπουργό, εφόσον η Μέι είναι έτοιμη να χαλαρώσει τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει μέχρι τώρα στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος των Εργατικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...