182
To εμβληματικό μουσείο της Ακρόπολης | Nikos Libertas / SOOC

Τα μουσεία με το διευρυμένο ωράριο έως τον Οκτώβριο

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2017, 23:59
To εμβληματικό μουσείο της Ακρόπολης
|Nikos Libertas / SOOC

Τα μουσεία με το διευρυμένο ωράριο έως τον Οκτώβριο

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2017, 23:59

Τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που θα λειτουργούν με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας ως τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, οι αρχαιολογικοί χώροι Ακρόπολης, Ακρωτηρίου Θήρας, Ανάκτορου Ζάκρου και Πέλλας, καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο Χανίων είναι ήδη ανοικτοί από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, επίσης το Σούνιο έως τη δύση του ηλίου και η Κνωσός έως τις 7 μ.μ.. Από Τετάρτη από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. θα είναι ανοικτά, μεταξύ άλλων, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα), η Σπιναλόγκα κ.ά.

Ολοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά κατά την ημέρα του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Επίσης, τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 12 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της γενικής διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και μουσείων της χώρας έως και την 31η Οκτωβρίου, καθορίζεται λεπτομερώς στον συνημμένο πίνακα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...