201
Καλλιτεχνική απεικόνιση του Rashid, του ρόβερ που θα στείλουν το 2022 τα ΗΑΕ στη Σελήνη | Mohammed Bin Rashid Space Center

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στέλνουν ρόβερ στη Σελήνη

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 21:16
Καλλιτεχνική απεικόνιση του Rashid, του ρόβερ που θα στείλουν το 2022 τα ΗΑΕ στη Σελήνη
|Mohammed Bin Rashid Space Center

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στέλνουν ρόβερ στη Σελήνη

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 21:16

Λίγους μήνες μετά την πετυχημένη αποστολή τους στον Αρη και λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της πρώτης γυναίκας αστροναύτη αραβικής καταγωγής, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν έναν ρομποτικό εξερευνητή στη Σελήνη το 2022.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, τα ΗΑΕ θα συνεργαστούν με την ιαπωνική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας ispace για να σταλεί στην επιφάνεια του φυσικού δορυφόρου μας ένα ρόβερ το επόμενο έτος.

Το Rashid, όπως θα ονομαστεί το ρομπότ, θα κατασκευαστεί στο Διαστημικό Κέντρο Mohammed Bin Rashid των ΗΑΕ. Η ispace θα αναλάβει τη μεταφορά του στη Σελήνη, αλλά και τις τηλεπικοινωνίες του ρομπότ με το κέντρο ελέγχου της αποστολής. Η αποστολή αυτή είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2024, αλλά αποφασίσθηκε η επίσπευσή της.

Τα ΗΑΕ αποφάσισαν να αναπτύξουν διαστημική δραστηριότητα, με στόχο να αναδειχθούν, και μάλιστα γρήγορα, σε μια σημαντική διαστημική, επιστημονική και τεχνολογική δύναμη στον κόσμο.

Ενας από τους βασικούς λόγους που χάραξαν αυτή τη στρατηγική είναι για να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτησή τους από το πετρέλαιο. Είναι προφανές ότι θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια αρκετές ανακοινώσεις διαστημικού ενδιαφέροντος από τα ΗΑΕ, που έχουν θέσει ως στόχο τη δημιουργία μιας αποικίας στον Αρη μέσα στα επόμενα 100 έτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...