177
|

«Συζητήση για τη θητεία στα 18 χωρίς ταμπού»

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 10:04

«Συζητήση για τη θητεία στα 18 χωρίς ταμπού»

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 10:04

Οι όποιες αποφάσεις για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 αποτελούν συνάρτηση της τουρκικής προκλητικότητας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μία ημέρα μετά τις συζητήσεις που προκάλεσε η ερώτηση του Κώστα Γιαννακίδη για το Protagon στον Πρωθυπουργό (εδώ) για το θέμα της στρατιωτικής θητείας.

Κάνουμε ό,τι πρέπει για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ 100,3 και στο πλαίσιο αυτό -είπε- εντάσσεται η αύξηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και οι σκέψεις για τις αλλαγές στη θητεία.

Οπως επεσήμανε ο κ. Πέτσας, οι νεότεροι στις Ενοπλες Δυνάμεις έχουν μειωθεί και [η υποχρεωτική στράτευση στα 18] είναι ένα ζήτημα το οποίο πλέον πρέπει να συζητηθεί χωρίς ταμπού, καθώς «όλα αυτά είναι συνάρτηση της τουρκικής προκλητικότητας».

Σε καμία περίπτωση «δεν είμαστε στη φάση της απόφασης, αλλά κάποια ταμπού θέματα πρέπει να τεθούν όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε εξωτερικές απειλές. Μετά τη συζήτηση θα παρθούν οι αποφάσεις όχι ερήμην της κοινωνίας, μαζί με την κοινωνία», πρόσθεσε στη σχετική αναφορά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...