285
Στην Εντατική του «Σωτηρία» | «Καθημερινή»/ Γιώργος Μουτάφης

Τετραπλασιάστηκαν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό – Γεμίζουν οι Εντατικές

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 09:25
Στην Εντατική του «Σωτηρία»
|«Καθημερινή»/ Γιώργος Μουτάφης

Τετραπλασιάστηκαν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό – Γεμίζουν οι Εντατικές

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 09:25

Συναγερμός έχει σημάνει εξαιτίας της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού και των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας. Τη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η εκτίναξη του αριθμού ασθενών με κορονοϊό για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία στην Εντατική.

Μόνο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρατηρείται αύξηση 70% στους νοσηλευόμενους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με τον αριθμό των διασωληνωμένων να φθάνει τους 54 (από 36 στις 30 Αυγούστου).

Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη, 12 (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Την ίδια ώρα, 171 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μητσοτάκης: «Η δέσμευσή μου ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 1.200 μόνιμες Εντατικές ισχύει»

Ειδικά στην Αττική, όπου περίπου ένα στα δύο κρεβάτια στις ΜΕΘ για ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 είναι ήδη κατειλημμένο, η ανάγκη για νέες κλίνες είναι επιτακτική.

Σχετική αναφορά έκανε άλλωστε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, διαβεβαιώνοντας  ότι «μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 1.200 μόνιμες Εντατικές.

Η κατάσταση στην Αττική είναι σοβαρή, καθώς σχεδόν σε καθημερινή βάση έχει το 50% των κρουσμάτων, ενώ ακολουθούν Πέλλα και Πιερία.

Για τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων έκανε λόγο σε δηλώσεις της στο Mega, η πνευμονολόγος – συντονίστρια και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης και τετραπλασιασμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Εκτίμηση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, είναι ότι με το άνοιγμα των σχολείων, ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί, ωστόσο, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, αυτό που επιδιώκουν οι ειδικοί είναι να μην υπάρξει κατακόρυφη αύξηση, που θα έχει ως συνέπεια των κλείσιμο τμημάτων σωρηδόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...