263
Στα αριστερά διακρίνεται ο Μικά Χέρντον που παλεύει να φτάσει στον τερματισμό | USA Today

Σύρθηκε ως τον τερματισμό προς τιμήν των πεσόντων φίλων του

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2019, 15:35
Στα αριστερά διακρίνεται ο Μικά Χέρντον που παλεύει να φτάσει στον τερματισμό
|USA Today

Σύρθηκε ως τον τερματισμό προς τιμήν των πεσόντων φίλων του

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2019, 15:35

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, όπως οποιοσδήποτε άλλος μαραθώνιος, είναι γεμάτος ιστορίες ανθρώπων που πηγαίνουν εκεί και τρέχουν τον αγώνα για ειδικούς λόγους, αιτίες ή ανθρώπους.

Ένας τέτοιος δρομέας κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Δευτέρας, όπως αναφέρει το USA Today, ήταν ο Μικά Χέρντον, ένας πεζοναύτης που έτρεξε για να αποδώσει φόρο τιμής σε τρεις φίλους του οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο του Αφγανιστάν το 2010.

Τα παπούτσια με τα οποία έτρεξε τον μαραθώνιο έγραφαν πάνω τα ονόματα των φίλων του (Facebook)

Ο απόστρατος δρομέας δήλωσε μετά το τέλος του μαραθωνίου: «Τρέχω προς τιμήν τους. Δεν είναι πια εδώ, εγώ είμαι και μπορώ. Είμαι τυχερός που εξακολουθώ να έχω όλα τα άκρα μου. Μπορώ να είμαι ακόμα ενεργός. Βρίσκω νόημα στην απλή ιδέα ότι μπορώ να τρέξω. Κάποιοι δεν μπορούν. Αν πάθω κάποια κράμπα όταν τρέχω ή νιώθω τις δυνάμεις μου να με εγκαταλείπουν συνεχίζω, λέγοντας τα ονόματά τους δυνατά: Μαρκ Χουάρεζ , Μάθιου Μπάλαρντ και Ρούπερτ Χάμερ. Αυτό μου δίνει τεράστια δύναμη. Πέρασαν πολύ χειρότερα, γι ‘αυτό τρέχω για αυτούς και τις οικογένειές τους»

Προς τα τέλος της κούρσας το σώμα του άρχισε σιγά-σιγά να εξαντλείται. Αλλά ο Χέρντον δεν το έβαλε κάτω. Βλέποντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει όρθιος, αρχικά γονάτισε και στη συνέχεια σύρθηκε για αρκετά μέτρα ως τη γραμμή του τερματισμού. Μετά το τέλος του αγώνα μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Ο Χέρντον τερμάτισε πετυχαίνοντας έναν εντυπωσιακό για ερασιτέχνη χρόνο, 3 ώρες και 38 λεπτά και η δύναμη που έδειξε θα αποτελέσει αναμφισβήτητα πηγή έμπνευσης για πολλούς επίδοξους μαραθωνοδρόμους.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...