428
Η «μις Γη» ήξερε, φαίνεται, να... «τιμά» τον τίτλο της, αφού ζούσε και έκλεβε ακριβά είδη από όλο τον πλανήτη | Facebook

Συνελήφθη «βασίλισσα ομορφιάς» για κλοπή κρασιών αξίας 1,5 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2022, 19:00
Η «μις Γη» ήξερε, φαίνεται, να... «τιμά» τον τίτλο της, αφού ζούσε και έκλεβε ακριβά είδη από όλο τον πλανήτη
|Facebook

Συνελήφθη «βασίλισσα ομορφιάς» για κλοπή κρασιών αξίας 1,5 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2022, 19:00

Η 28χρονη Πρισίλα Λάρα Γκεβάρα, πρώην εστεμμένη Μις Γη (Miss Earth) στο Μεξικό και ο Κονσταντίν Γκαμπριέλ Ντουμούτρου, ρουμανικής καταγωγής, αλλά κάτοικος Ολλανδίας  -με πλούσιο ιστορικό κλοπών κρασιού-  έκλεψαν μπουκάλια αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από ένα πολυτελές εστιατόριο πέρυσι στην Ισπανία, όπως έκανε γνωστό η τοπική Αστυνομία.

Μετά από ένα ανθρωποκυνηγητό εννέα μηνών το ζευγάρι πιάστηκε αυτή την εβδομάδα να περνάει από το Μαυροβούνιο στην Κροατία.

Για τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου και του ξενοδοχείου Atrio στην πόλη Κάθερες, όμως, αυτό δεν έφερε ανακούφιση, αφού η Αστυνομία είπε ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένα από τα 45 μπουκάλια που έκλεψε το ζευγάρι τον περασμένο Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένου ενός αναντικατάστατου γλυκού λευκού κρασιού Château d’Yquem του 1806 που άξιζε 350.000 ευρώ.

«Ληστεία βγαλμένη από ταινία»

Η Γκεβάρα είχε πάει στο ξενοδοχείο Bijou στις 27 Οκτωβρίου φορώντας μάσκα στο πρόσωπο, περούκα και γυαλιά ηλίου, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El País. Χρησιμοποίησε ένα πλαστό ελβετικό διαβατήριο με το όνομα Μίρκα Γκολούμπιτς, μπήκε στο ξενοδοχείο και έκανε κράτηση για δείπνο για δύο άτομα.

«Δεν ήταν του στυλ τους το εστιατόριο, δεν έμοιαζαν εξοικειωμένοι με αυτόν τον τρόπο ζωής, αν μπορώ να το πω έτσι», είπε στην Telegraph η Καρμίνα Μάρκεζ, διευθύντρια του ξενοδοχείου και του εστιατορίου, που είναι βραβευμένο με δύο αστέρια Μισελέν.

Λίγο αργότερα πήγαν στην κάβα του Atrio, μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση στην οποία έχεις πρόσβαση μόνο μέσω ηλεκτρονικής ελεγχόμενης εισόδου, προτού ανέβουν και οι δύο στο δωμάτιο της. «Η πρώην εστεμμένη τηλεφώνησε στη ρεσεψιόν και ζήτησε κάτι να φάει και ο Ντουμούτρου μπήκε κρυφά στο κελάρι με ένα αντίγραφο της κάρτας-κλειδί», δήλωσαν αστυνομικές πηγές. Το ζευγάρι τύλιξε τα μπουκάλια σε πετσέτες και τα έβαλε μέσα σε σακίδια, καταφέρνοντας να φύγει από το ξενοδοχείο στις 5 το πρωί χωρίς να κινήσει υποψίες.

Εικόνα από κάμερα ασφαλείας / Facebook
Την ώρα που φεύγουν από το ξενοδοχείο με τα πανάκριβα κρασιά / Facebook

«Μιλούσαν αγγλικά και ήταν πολύ ευγενικοί», είπε ο Χοσέ Πόλο, συνιδιοκτήτης του Atrio, περιγράφοντας τη ληστεία «σαν κάτι βγαλμένο από ταινία».

Μετά από εβδομάδες αναζήτησης εγγράφων για την ταυτοποίησή τους και μελετώντας τις εικόνες από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος του ξενοδοχείου, οι αστυνομικοί βρήκαν το προφίλ του άντρα, ο οποίος είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές όταν προσπάθησε να κλέψει ακριβά μπουκάλια κρασιού από καταστήματα τροφίμων γκουρμέ σε πολυτελή συνοικία της Σαλαμάνκα. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι είχε, επίσης, πιαστεί να κλέβει από κατάστημα αφορολογήτων ειδών στο αεροδρόμιο της Γενεύης.

Οι Αρχές εντόπισαν τελικά το ζευγάρι στην Κροατία, όπου ζούσαν και θα εκδοθούν στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...