220
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δεξιά, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μπροστά από το Ερέχθειο | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συμβολική επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 11:30
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δεξιά, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μπροστά από το Ερέχθειο
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συμβολική επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 11:30

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης έφτασε λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Δευτέρας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μια συμβολικής σημασίας επίσκεψη στον Ιερό Βράχο.

Επειτα από σχεδόν δύο μήνες, από σήμερα ανοίγουν ξανά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα, με ιδιαίτερους κανόνες για τους επισκέπτες και το κοινό.

Την Πρόεδρο υποδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την οποία ανέβηκαν μαζί για να την ξεναγήσει στον αρχαιολογικό χώρο.

Σε δηλώσεις της μετά την επίσκεψη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και, ταυτόχρονα, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι.

Είναι μια σπάνια σύμπτωση από τη μία να εορτάζεται ψηφιακά η Ημέρα και από την άλλη να υπάρχει ξανά η δυνατότητα για μια ελεύθερη περιήγηση, είπε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Σε ό,τι αφορά την Ακρόπολη, η Πρόεδρος υπενθύμισε ότι ο Παρθενώνας και τα μνημεία στον Ιερό Βράχο με το κάλλος τους εξακολουθούν να εμπνέουν όλο τον κόσμο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού ανέφερε ότι «δεδομένου ότι ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης ζητούν να καλύψουν την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και να δουν τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί» θα επιτραπεί η παρουσία δημοσιογράφων και συνεργείων με τήρηση αποστάσεων.

Ειδικές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί και στα σημεία όπου περπατούν οι επισκέπτες, που για την ώρα είναι ελάχιστοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...