238
Η Βαλ Ντέμινγκς στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ηταν από τα μέλη του Κογκρέσου που έδωσαν τη μάχη για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ | Reuters

Αυτή θα είναι η υποψήφια αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν;

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 09:41
Η Βαλ Ντέμινγκς στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ηταν από τα μέλη του Κογκρέσου που έδωσαν τη μάχη για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ
|Reuters

Αυτή θα είναι η υποψήφια αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν;

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 09:41

Η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ που έχει καταρτίσει ο Τζο Μπάιντεν περιλαμβάνει μερικά από τα πιο ταλαντούχα στελέχη των Δημοκρατικών, σχολιάζει το Politico.

Μεταξύ αυτών, κυβερνήτες, γερουσιαστές, αλλά και πρώην ανταγωνιστές του ίδιου στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ωστόσο, μία από τις λιγότερο γνωστές υποψηφιότητες προσελκύει την αυξανόμενη προσοχή των συμβούλων του Μπάιντεν, των δωρητών του κόμματος, αλλά και τον Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

Πρόκειται για την Αφροαμερικανή Βαλ Ντέμινγκς, η οποία είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκλέγεται στη Φλόριντα –μια από τις λεγόμενες swing states τις οποίες χρειάζεται ένας προεδρικός υποψήφιος για να εκλεγεί στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν την εντόπισε αναγνωρίζοντας την επιρροή της, σε μία επιτυχημένη προεκλογική στάση που έκανε, σε μία τράπεζα τροφίμων στο Ορλάντο, από όπου και κατάγεται η Ντέμινγκς.

«Είναι μία από τις μια δωδεκαριά γυναίκες με πραγματικά προσόντα και ταλέντο που έχουν μπει στη λίστα» δήλωσε ο Μπάιντεν σε μία συνέντευξη που έδωσε στις 7 Μαΐου, σε έναν τηλεοπτικό σταθμό στο Ορλάντο. «Η ίδια είναι ένα πολύ ικανό και άξιο άτομο» πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ωστόσο ότι η Ντέμινγκς είναι μια από τις «προστατευόμενες» της Νάνσι Πελόζι, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκ των κορυφαίων στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Η Ντέμινγκς εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2016, ενώ ο σύζυγος της, είναι δήμαρχος στην Κομητεία Οραντζ και έχει προηγούμενα εκλεγεί σερίφης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...