347
Γεννηματά και Σημίτης σε παλαιότερη κοινή τους εμφάνιση. Οι δύο τους θα συναντηθούν τη Δευτέρα | Nikos Libertas / SOOC

Σχέδιο Τσίπρα – καραμανλικών πίσω από τη στοχοποίηση Σημίτη, βλέπει η Φώφη

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 15:44
Γεννηματά και Σημίτης σε παλαιότερη κοινή τους εμφάνιση. Οι δύο τους θα συναντηθούν τη Δευτέρα
|Nikos Libertas / SOOC

Σχέδιο Τσίπρα – καραμανλικών πίσω από τη στοχοποίηση Σημίτη, βλέπει η Φώφη

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 15:44

Ως επιχείρηση πολιτικής αποδόμησης μιας ολόκληρης εποχής –και της πλέον δημιουργικής για τη χώρα μεταπολιτευτικά– βλέπουν στην Κεντροαριστερά και το ΚΙΝΑΛ την στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη, η οποία κορυφώνεται με την έρευνα που διεξάγεται στους τραπεζικούς του λογαριασμούς του.

Η διαταγή για άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αναγνωρίζεται από το ΚΙΝΑΛ ως μέρος ενός συντονισμένου πολιτικού σχεδίου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την «καραμανλική συνιστώσα» της κυβέρνησης με σκοπό να πληγεί η οκταετία του εκσυγχρονισμού της χώρας και των μεγάλων διεθνών επιτυχιών.

Χαρακτηριστική η δήλωση του διευθυντή του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλη Οθωνα: «Οποιος θέλει αγοράζει τη θεωρία ότι υπάρχει μια συνωμοσία συμπτώσεων, οι οποίες προκύπτουν  από μόνες τους, ασυντόνιστες, ανεξάρτητες και τυχαία Εγώ δεν την αγοράζω και το λέω  δημόσια. Ολοι βλέπουν και  όλοι καταλαβαίνουν, πως έχει στηθεί και πως παίζεται το παιχνίδι. Και όποιος, όπως π.χ ο κ. Μητσοτάκης, κάνει πως δεν καταλαβαίνει κακό του κεφαλιού του. Σε όλη αυτή την επιχείρηση ηλεκτροπληξίας της Δημοκρατίας ο Τσίπρας είναι το “φις”, αλλά η πρίζα είναι ο Καραμανλής και τα καλώδια από πίσω είναι όλο τα δίκτυο του σκληρού πυρήνα του καραμανλισμού στο βαθύ κράτος».

Σε μια κίνηση ισχυρού συμβολισμού η κυρία Γεννηματά θα συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα με τον πρώην Πρωθυπουργό. Το ραντεβού κλείστηκε την Τετάρτη. Παράλληλα, στην ομιλία της στη Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή το ζήτημα του κ. Σημίτη: «Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ».

Στο πλευρό του κ. Σημίτη έσπευσε και η πρώην υπουργός και πρόεδρος του Δικτύου, Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανέφερε στο Twitter:

Επικοινωνία με τον Κώστα Σημίτη είχε και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που έκανε λόγο για «άθλια προσπάθεια επανάληψης του βρόμικου ‘89».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...